Alexandru Costea
4425 vizualizări 25 iun 2019

„Licheaua în politică sau vorba lui Iohannis: ghinion! Rar se întâmplă ca o lichea politică să plătească ceva. Licheaua din politică pleacă din partid la alt partid, unde, de regulă, este primită cu o funcţie dar şi cu obligaţia de a fi harnic în spaţiul public în a murdări cât mai consistent posibil partidul, dar şi pe cei din conducerea partidului din care a plecat. Licheaua nu are limite, nu are scrupule, nu are decenţă. Îl mână doar interesul de a se dovedi util noilor stăpâni politici, dar şi presei care degrabă îl ridică la rangul de stea a partidului din care a plecat, desi el este doar un «neica nimeni» politic. Desigur, imediat ce începe să-şi debiteze mizeriile este etichetat de unii jurnalişti ca fiind un «fost apropiat» al foştilor şefi politici. Şi ce credeţi că păţeşte licheaua într-o zi. Fostul lui şef, cel care îl pusese pe listă la Senat imediat după el, pleacă din Senatul României la Parlamentul European. Licheaua pur şi simplu înnebuneşte, se agită, îşi revendică locul de Senator al partidului pe care l-a părăsit şi l-a denigrat, încearcă, fără succes, să găsească o organizaţie care să falsifice acte şi să confirme că el, licheaua, a muncit neştiut de nimeni într-o micuţă organizaţie teritorială pentru partid, în timp ce la televizor umilea liderii şi partidul pe listele căruia a candidat pe locul 2 la Senat la Bucureşti", a scris Traian Băsescu, marţi, pe Facebook.

Acesta a mai scris că Radu Cristescu a încercat să obţină mandatul de senator, depunând la Comisia Juridică a Senatului o contestaţie.

„Nimic nu merge. Licheaua face o ultimă încercare. Fără nominalizare de la partid, obligatorie după lege, depune o contestaţie la Parlament şi încearcă să convingă Comisia Juridică din Senat că el este următorul după demisionarul bruxellizat, mizând pe ura sinceră a pesediştilor faţă de proaspătul transferat în Capitala Uniunii Europene. Nici aşa n-a mers. Cazanciuc dă cu contestaţia Numărului 2 de pământ şi-şi convinge colegii că legea nu poate fi încălcată. Ce nenorocire, Cristescule! Din om fără serviciu erai să ajungi senator. Uneori, chiar şi lichelele îşi primesc răsplata..Asta-i viaţa, Cristescule!", notează fostul şef al statului.

Preşedintele PMP Eugen Tomac a depus, joi, la Senat, decizia de numire a consilierului general al Primăriei Capitalei Lucian Iliescu în funcţia de senator al PMP, pe poziţia vacantată de Traian Băsescu, care a fost ales europarlamentar.

Tomac a declarat atunci că Lucian Iliescu nu ocupa următoarea poziţie pe listele electorale de la Senat, din partea PMP, însă ceilalţi au fost ori excluşi din partid, fie fac parte din UNPR, partid care a contestat în instanţă fuziunea cu PMP.

La alegerile din 26 mai, PMP a câştigat două locuri în Parlamentul Europarlamentar, Traian Băsescu şi Eugen Tomac.

Săptămâna trecută, plenul Senatului a luat act de demisia senatorului Traian Băsescu.

Citește și: