Diana Grigore
465 vizualizări 17 oct 2019

„Mă refer la Tăriceanu, care înţeleg că nu încape de Petrov, numai că eu am un proces, el a trăit într-o casă care a fost domiciliul conspirativ. E de discutat aici. Eu nu am terminat procesul, sunt convins că o voi clarifica în instanţă acţiunea CNSAS”, a susţinut Băsescu, la Realitatea TV.

Reacţia fostului preşedinte vine în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi, că nu e de acord ca PMP să facă parte din guvernare, deoarece în partid sunt „turnătorii Securităţii, personalizaţi de domnul Petrov”, facând referire la acesta.

„Am înţeles că cei de la PMP ar fi dorit să intre în viitoarea formulă guvernamentală. Am spus foarte clar, că nu mi se pare normal, la 30 de ani de la căderea comunismului, să avem în continuare la cel mai înalt nivel, prezenţi, turnătorii Securităţii, presonalizaţi de domnul Petrov(n.r Traian Băsescu) şi de partidul domniei sale. Cred că este nevoie de o curăţenie morală din această direcţie şi nu e un lucru pe care să-l putem accepta şi am văzut că şi alte partide cum este UDMR-ul, au aceeaşi cerinţă", a declarat liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul consultărilor cu PNL.

 

Citește și: