Gabriel Pecheanu
1333 vizualizări 18 sep 2017

”Pentru Emil Boc bag mâna în foc. Stă într-un apartament la bloc, la Cluj. Este un om modest. Nu l-aţi văzut cu Mercedes, cu ştiu eu ce maşini extravagante, că Mercedes nu mai e o maşină extravagantă... Vă asigur că nimeni nu l-ar fi protejat dacă erau şi probe, pentru că nu îl proteja... Aţi văzut că premierii sunt o ţintă preferată pentru doamna Kovesi - <decopertaţi ca să ajungeţi la Grindeanu, la...>. Ştim că miniştri sunt ţintă preferată”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Procurorul Mihaiela Iorga, revocat din DNA la cererea Laurei Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, la CSM, unde a contestat măsura, că denunţul lui Dinu Pescariu, pe care, susţine DNA, nu l-ar fi înregistrat legal, ar fi vizat un fost premier.

"Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că Dinu Pescariu a denunţat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf şi pe martorul şi pe cumpărătorul de influenţă Claudiu Florică, aspect neadevărat. Daca Inspecţia Judiciară ar fi verificat şi Secţia pentru procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu a denunţat o cu totul altă persoană, un posibil trafic de influenţă săvârşit de un fost prim-ministru şi s-a denunţat pe el ca şi cumpărător de influenţă", a declarat Mihaiela Iorga în plenul CSM.

De asemenea, magistratul susţine că din denunţul formulat de Dinu Pescariu, pe care nu l-ar fi înregistrat conform normele, ar fi fost înregistrată cauza pe care Iorga o intrumenta dar şi un alt dosar, disjungere aprobată de şeful de secţie, Marius Bulancea.

"Acest denunţ a fost verificat la momentul soluţionării ordonanţei de disjungere din punct de vedere al legalităţii şi la acel moment domnul Marius Bulancea, constatând că totul este în regulă, a dispus înregistrarea dosarului 202/P/2017. Eu nu am văzut să se solicite alături de mine şi revocarea domnului Marius Bulancea", a explicat magistratul.

Mihaiela Iorga a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror al DNA.

Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ al lui Dinu Pescariu pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei Whatsapp.

"Dacă DNA-ului i se pare să dea detalii nereale într-o cerere de revocare, sunt obligată să mă apăr. Trebuie să înţelegeţi că toate demersurile mele, de la momentul revocării şi până în prezent nu au fost împotriva DNA, nu au fost împotriva luptei anticorupţie. Au fost doar în apărarea reputaţiei mele şi în apărarea unor principii. Cred că acest lucru ar trebui să-l facă orice procuror care, în loc să-şi clameze independenţa, ar trebui să şi-o exercite cu bună credinţă şi să o apere", a mai precizat Iorga.

Citește și: