Liliana RUSE
206 vizualizări 6 dec 2010

Preşedintele Traian Băsescu a încercat să liniştească UDMR şi UNPR la şedinţa de luni dimineaţa a coaliţiei, spunând că va menţine la guvernare actuala alianţă de partide până în 2012.

"Actuala coaliţie va fi la putere până în 2012. Am nişte atribuţii constituţionale pe care mi le voi îndeplini", a spus preşedintele, conform unor participanţi la discuţii. "Vă rog frumos să gândiţi măsuri până în 2012, nu luaţi în calcul faptul că din aprilie nu veţi mai fi la guvernare", le-ar fi spus Băsescu. Aprilie era varianta discutată în mediile politice ca moment în care Guvernul Boc ar fi putut fi schimbat de preşedinte.

Sursele citate au precizat că Băsescu a încercat astfel să potolească temerile UDMR şi UNPR, speriate de varianta ca PDL să se alieze cu PNL la guvernare şi să nu mai aibă ulterior nevoie de alţi parteneri. Mesajul şi Băsescu s-a îndreptat şi către pedeliştii care vorbesc public despre refacerea Alianţei D.A., fapt care tensionează şi mai mult relaţiile PDL cu cele două partide partenere la guvernare.

Citește și: