Gabriel Pecheanu
160 vizualizări 12 oct 2011

Preşedintele Traian Băsescu apreciază că Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi că va rămâne "un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti".

"Am aflat cu profundă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a marelui om politic Ion Diaconescu. Personalitate marcantă a vieţii politice româneşti şi lider al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Ion Diaconescu va rămane în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României", se arată într-un mesaj al preşedintelui Băsescu citat de Mediafax.

Şeful statului aminteşte că Ion Diaconescu a luptat pentru crezul său şi a acţionat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente.

"Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti", se mai arată în mesajul lui Traian Băsescu.

Şeful statului transmite condoleanţe tuturor celor care l-au cunoscut pe Diaconescu.

"Dumnezeu să-l odihnească!", se încheie mesajul preşedintelui Băsescu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Citește și: