3403 vizualizări 11 nov 2009

Preşedintele Traian Băsescu apare în două filmuleţe postate peYoutube în care sunt ironizaţi protagoniştii emisiunii tv difuzatăde Antena 3, Mihai Gâdea şi Valentin Stan, precum şi realizatorulemisiunii "În gura presei" de la acelaşi post de televiziune,Mircea Badea. Cele două clipuri anunţă şi lansarea unui nou site:www.televizorulpresedinte.ro.

În primul filmuleţ, intitulat "Băsescu în gura lui Stan şiGâdea", care durează 1 minut şi 55 secunde, preşedintele Băsescuapare sprijinindu-se cu un cot pe un televizor, nu spune nimic,doar se uită la ecran. Apoi în cadru apare televizorul, în care doibărbaţi îi interpretează pe Mihai Gâdea şi Valentin Stan. Aceştiacomentează ce se ascunde în spatele tăcerii şefului statului. Celcare îl interpretează pe Stan i se adresează colegului de emisiunecu formula "domnule Gâlmea".

Basescu a ajuns in gurapresei de pe tare.ro

În cel de-al doilea clip, cu o durată de 1 minut şi 7 secunde,preşedintele Băsescu apare în aceeaşi poziţie, sprijinit cu cotulde un televizor. El spune: "Afară plouă". Apoi în cadru apare doartelevizorul, iar un bărbat care îl interpretează pe Mircea Badea,realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, comenteazărevoltat declaraţia şefului statului. La un moment dat spune: "Euasta vreau să înţeleagă toţi telespectatorii: că, dacă noi schimbămacuma preşedintele, n-o să mai plouă niciodată, ever". În final,replica lui Badea "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul"devine "Minţim România şi asta ne ocupă tot timpul".

Basescu prins de Stan siGadea de pe tare.ro

În finalul ambelor filmuleţe, apare din nou preşedintele - înprimul afişează o mimică nedumerită, iar în al doilea zâmbeşte.Apoi, apare mesajul "Votaţi televizorul?", iar mai jos scrie"detalii pe www.televizorulpresedinte.ro ". Site-ul respectivconţine mesajul "Votează, crede şi nu cerceta!". "În calitate detelevizor, cea mai de încredere sursă de informare a românilor,vreau să candidez la funcţia de preşedinte al României", mai scriepe site, iar ca programe electorale sunt două link-uri ce trimit lapaginile de web www.realitatea.net şi www.antena3.ro.

Pe site apare un om care în loc de cap are un televizor pe alcărui ecran rulează următoarele mesaje: "Vreau să credeţi şi voi cecred şefii mei", "Vreau ca această criză financiară să pară a fisfârşitul lumii", "Vreau să credeţi că vă vorbesc din suflet şi cănu e vorba de bani şi de putere", "Vreau ca românii să fie cât maidezamăgiţi de ei şi de ţara în care trăiesc", "Vreau să uitaţi deştirile bune, pentru că relele fac rating", "Vreau să ştiţi cănumai prin scandal şi văicăreli putem ieşi din această criză","Vreau ca politicienii care mă supără să plătească", "Vreau sărepet aceleaşi ştiri neplătite până când vă vor intra în cap".

Citește și: