3450 vizualizări 11 nov 2009

Preşedintele Traian Băsescu apare în două filmuleţe postate pe Youtube în care sunt ironizaţi protagoniştii emisiunii tv difuzată de Antena 3, Mihai Gâdea şi Valentin Stan, precum şi realizatorul emisiunii "În gura presei" de la acelaşi post de televiziune, Mircea Badea. Cele două clipuri anunţă şi lansarea unui nou site: www.televizorulpresedinte.ro.

În primul filmuleţ, intitulat "Băsescu în gura lui Stan şi Gâdea", care durează 1 minut şi 55 secunde, preşedintele Băsescu apare sprijinindu-se cu un cot pe un televizor, nu spune nimic, doar se uită la ecran. Apoi în cadru apare televizorul, în care doi bărbaţi îi interpretează pe Mihai Gâdea şi Valentin Stan. Aceştia comentează ce se ascunde în spatele tăcerii şefului statului. Cel care îl interpretează pe Stan i se adresează colegului de emisiune cu formula "domnule Gâlmea".

Basescu a ajuns in gura presei de pe tare.ro

În cel de-al doilea clip, cu o durată de 1 minut şi 7 secunde, preşedintele Băsescu apare în aceeaşi poziţie, sprijinit cu cotul de un televizor. El spune: "Afară plouă". Apoi în cadru apare doar televizorul, iar un bărbat care îl interpretează pe Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, comentează revoltat declaraţia şefului statului. La un moment dat spune: "Eu asta vreau să înţeleagă toţi telespectatorii: că, dacă noi schimbăm acuma preşedintele, n-o să mai plouă niciodată, ever". În final, replica lui Badea "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" devine "Minţim România şi asta ne ocupă tot timpul".

Basescu prins de Stan si Gadea de pe tare.ro

În finalul ambelor filmuleţe, apare din nou preşedintele - în primul afişează o mimică nedumerită, iar în al doilea zâmbeşte. Apoi, apare mesajul "Votaţi televizorul?", iar mai jos scrie "detalii pe www.televizorulpresedinte.ro ". Site-ul respectiv conţine mesajul "Votează, crede şi nu cerceta!". "În calitate de televizor, cea mai de încredere sursă de informare a românilor, vreau să candidez la funcţia de preşedinte al României", mai scrie pe site, iar ca programe electorale sunt două link-uri ce trimit la paginile de web www.realitatea.net şi www.antena3.ro.

Pe site apare un om care în loc de cap are un televizor pe al cărui ecran rulează următoarele mesaje: "Vreau să credeţi şi voi ce cred şefii mei", "Vreau ca această criză financiară să pară a fi sfârşitul lumii", "Vreau să credeţi că vă vorbesc din suflet şi că nu e vorba de bani şi de putere", "Vreau ca românii să fie cât mai dezamăgiţi de ei şi de ţara în care trăiesc", "Vreau să uitaţi de ştirile bune, pentru că relele fac rating", "Vreau să ştiţi că numai prin scandal şi văicăreli putem ieşi din această criză", "Vreau ca politicienii care mă supără să plătească", "Vreau să repet aceleaşi ştiri neplătite până când vă vor intra în cap".

Citește și: