Liliana RUSE
Florin NEGRUŢIU
201 vizualizări 8 feb 2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că pentru el Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt "un cuplu comic", la fel ca şi "ideologul" acestora, Dan Voiculescu, pe care l-a numit "Felix". După ce, într-o emisiune precedentă la postul public de televiziune, îl numise pe Crin Antonescu "Porumbacu", sugerând că acesta ar fi fost numele său de cod de la Securitate, Băsescu l-a ironizat din nou pe liderul liberal, pe care l-a poreclit "Antenescu" (după alianţa cu şeful Antenelor, Dan Voiculescu).

  • "Dacă Antonescu ţine neapărat să-i dau răspuns despre "Porumbacu", o să i-l dau dau", a răspuns Băsescu, răspunzând unei curiozităţi a moderatoarei.

  • Despre noii aliaţi din Uniunea Social-Liberală, Băsescu a subliniat că sunt "un cuplu comic". "Pentru mine, Antonescu-Ponta e un cuplu comic, parcă-s două matrioşti care spun doar "suspendarea lui Băsescu" şi "căderea guvernului". Faceţi asta, dar puneţi ceva în loc, spuneţi de ce!" le-a cerut preşedintele celor doi lideri ai opoziţiei. "Obiectivul lor e să dobândească puterea, dar nu pentru ceva", a continuat Băsescu. El a considerat "comică" şi suspendarea pe care opoziţia i-o pregăteşte: "Mi se pare comică şi suspendarea - un cuplu comic, cu un ideolog comic, pe Felix. Mă distrează".

Despre noua alianţă, preşedintele e de părere că a adus şi un lucru bun. Alianţa PSD - PNL a împărţit eşicherul politic, USL pe stânga şi PDL pe drepta. S-a creat o limpezire a apelor ideologic. Problema e ce pui ca program de stânga în guvernare

Citește și: