Sorina Ionaşc
16983 vizualizări 3 aug 2012

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a criticat decizia USL-ului de a scoate de pe listele electorale cetăţenii români din străinătate, spunând că este "o ilegalitate şi o prostie". De asemenea, el le-a cerut primarilor să aibă grijă cu actualizarea listelor electorale, acest lucru transformându-i în infractori. Totodată, Băsescu le-a transmis şi un mesaj ferm: "acest drum are o singură ieşire, celula". În cursul zilei de azi, Băsescu a mai spus că decizia CCR de a amâna verdictul privind validarea sau invalidarea referendumului este "fără precedent", această mişcare fiind "un truc al USL-ului".

Gândul a transmis LIVE TEXT. Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui suspendat.

 "Prioritatea este ca instituţiile statului să constate ce e de constatat despre modul în care s-a desfăşurat referendumul. Şi eu sunt curios cum de s-a ajuns ca în unele sate prezenţa la vot să fie de 170%. Ştiu că în Braşov au fost 10.000 de turişti, în timp ce în Dolj au fost 70.000. Vă daţi seama ce centru de odihnă a devenit Dolj"

"Pentru mine timpul nu mai are valoare, nu mai contează când CCR va lua decizii sau le va amâna sau va face ce vrea cu ele. Am constatat că Parchetul general s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum"

Pentru mine, miza cea mai mare este demantelarea reţelelor de fraudare a alegerilor. Această guvernare este o guvernare anti-naţională"

"Loviturile pe care le primeşte loviturile România acum aduc prejudcii enorme ţării. Ponta, Antonescu, Voiculescu şi Rus sunt responsabili de respingerea oricărei şanse ca România să mai intre în Schengen. Sunt responsabili că România nu va putea deveni un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014- 2020 la UE"

"Revenirea la Palatul Cotroceni nu mai este principala miză. Ce s-a întâmplat la acest referendum trebuie să fie ultima de acest gen, acest referendum trebuie analizat din toate punctele de vedere. Decizia de ieri a CCR a fost generată de un chestor, care i-a scris ministrului de Interne, şef cu evidenţa populaţiei, după ce tot el dăduse aceleaşi cifre pe care el şi le-a asumat, iar acum că nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine, domnule chestor. Aţi minţit la organizarea referendumului, ori acum. Cred că eu v-am făcut chestor. Nu e bine, domnule chestor". Câteva minute mai târziu, preşedintele suspendat a făcut din nou referire la chestor, spunând că acesta "nu a învăţat nimic din dosarul Năstase".

 "Apelul meu către Administraţia Locală este la corectitudine pentru că nişte băieţi de pe la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la cei din teritoriu"

 "Pare a fi o încercare de a împinge responsabilitatea de a frauda referendumul de la Guvern la cei pe care i-au avut în secţiile de votare. Presiunea pusă pe primari nu-i face decât să-i pună în situaţia de infractori. Eu îi atenţionez din grijă pentru ei. Să nu intre într-un astfel de joc unde ieşirea ar fi într-o celulă. Cel mai mult vor avea de suferit primarii stahanovişti."

 "Pe zi ce trece afundă România tot mai tare în decredibilizare. Nu există soluţie pentru România decât aplicarea standardelor democratice europene. Asta nu-ţi permite să anulezi drepturile propriilor tăi cetăţeni. Cum să-i scoţi de pe liste când ai făcut pentru ei 306 secţii de votare?"

 Ilegalitate mai mare şi prostie mai mare ca asta nu poate exista. Trebuie să citească oamenii ăştia şi Constituţia. Cetăţenii României au drepturi oriunde s-ar afla.

"Acum trebuie să recunoaştem că suntem exact în cea mai penibilă situaţie în care poate fi un guvern. Organizează referendumul, dă cifra, se termină referendumul şi apoi contestă propriul referendum. Acest fapt descalifică Guvernul României, iar efectele sunt pentru cetăţenii români. Am convingerea că nu vom scăpa de efecte neplăcute"

"Vreau să ştiţi ce îmi asum din acest film. Guvernul a organizat un refrendum în urma loviturii de stat. la AEP, MAI, singurul autorizat să transmită listele electorale, a precizat numărul de 18,3 milioane electori. Vreau să înţelegeţi foarte clar, toate poveştile cu INS, CNAS şi evidenţa altor case, sunt diversiuni ale Guvernul şi ale lacheilor minciunii"

 

Citește și: