Cristian ANDREI
2710 vizualizări 21 apr 2015

Prima reacţia a fostului preşedinte Traian Băsescu după ce Alina Bica a fost eliberată din arest pentru arest la domiciliu că îl bucură foarte mult schimbarea regimului de detenţie şi că ”s-ar bucura enorm” să îi facă o vizită fostei şefe DIICOT.

”Mă bucur foarte mult pentru schimbarea regimului de detenţie al doamnei Bica. Am postat pe Facebook, spunând că Bica, Georgescu de la ANI şi Elena Udrea, ştiu că produce neplăcere acest lucru, nu sunt oameni care să fi luat şpagă, vă rog să mă credeţi că ştiu ce spun”, a spus Traian Băsescu.

El a completat imediat cu ideea că s-ar bucura enorm dacă Alina Bica l-ar lăsa să-i facă o vizită. 

”O cunosc de când era secretar de stat, am discutat inclusiv despre problema Rompetrol. În opinia mea este un profesionist desăvârşit şi un om care are o anumită statutură morală. Pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, alături de Kovesi, Stanciu, Coldea au fost din echipa mea, echipa în care am crezut şi cu care am transformat instituţii”, a declarat Băsescu. 

Fostul preşedinte a reluat ideea că nu crede că cei trei au fost ”parte la furt şi au luat şpagă”.

”Trei oameni din echipa mea, arestaţi de alţi trei oameni din echipa mea şi nu-mi place deloc, au fost echipa mea cu care am modernizat statul. Este greu pentru un preşedinte să vadă că trei arestează pe alţi trei”, a afirmat fostul şef al statului la B1 TV.

Întrebat dacă nu se teme, el a replicat imediat că nu se teme de nimic şi că nimeni nu are cu ce îl şantaja sau pune la colţ. 

”Dacă am o dorinţă extraordinară, aş putea acum să vorbesc cu doamna Bica, aş vorbi. Nu vreau să influenţez pe nimeni şi vă spun ce simt, nu pot să cred că doamna Bica sau Georgescu au luat şpagă, nu pot să cred că în birou la Elena Udrea a ajuns  geantă cu 900 mii de euro, mă înţelegeţi”, a precizat Băsescu. 

El a repetat de mai multe ori că şi-ar dori să o viziteze pe Alina Bica, dacă nu are un ordin de restricţie. Potrivit acestuia, singurele informaţii despre neregulile de la ANRP le-a primit de la Elena Udrea în 2010. 

”Dorinţa mea mare că este primul din cei trei care ajunge acasă este să vorbesc cu doamna Bica, pentru că nu pot să cred. Sunt un preşedinte care a numit nişte oameni în care a crezut, nu au luat şpagă, nu cred nici raportul expertului DNA. Nu pot să cred că sunt parte a unui sistem mafiot”, a afirmat Băsescu. 

El a cerut la final ca declaraţiile sale să nu fie luate drept un atac la justiţie. 

 

 

Citește și: