Tibi Bujdei - Mediafax
Andreea Tobias
4540 vizualizări 25 mai 2016

Băsescu a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă la Suceava, că ALDE nu are în criteriile de integritate măsura demisiei din funcţie când un membru al partidului este pus sub urmărire penală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ei nu au în ALDE în criterii de integritate demisia din funcţie când eşti pus sub urmărire penală. Atunci funcţionează principiul constituţional că nu eşti vinovat până nu este condamnat. Funcţionează prezumţia de nevinovăţie”, a spus Traian Băsescu.

El a arătat că dacă ALDE avea inclusă măsura în criteriile de integritate, "cum s-a repezit PSD să-şi pună”, se putea cere demisia acestuia.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, marţi, începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu are nicio îndoială că procedura de urmărire penală împotriva sa va continua, dar "nu pentru a face Justiţiei", susţinând că plăteşte astfel pentru faptul că este un "politician incomod" şi că nu va demisiona de la Senat.

Citește și: