822 vizualizări 24 mai 2018

"M-aş referi la europarlamentare care va fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu va fi găsită o soluţie politică. Fiecare va încerca să obţină ceva mai mult decât data trecută. Europarlamentarele vor fi un test important. (...)Trebuie o mare alianţă pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare şi cele neparlamentare care au 2-3 procente. De exemplu, platforma lui Cioloş. Altfel lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat", a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

Fostul preşedinte al României a spus că nu vrea ca să fie liderul acestei alianţe, precizând că nici preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu poate să conducă un asemenea proiect politic.

"Doi oameni nu pot fi liderii unei astfel de alianţă. Eu, că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Gata, după mandatul ăsta îmi închei activitatea politică", a anunţat Traian Băsescu, care a spus că fără o alianţă care să îl susţină, preşedintele Klaus Iohannis nu poate să câştige alegerile prezidenţiale din 2019.

"Nu poate (să câştige alegerile prezidenţiale - n.r.) pentru că vectorul politic al PSD-ului este extrem de puternic. Dânsul cu un partid de 20 la sută credeţi că poate?", a mai spus fostul şef al statului.

Traian Băsescu a mai spus că, după părerea lui, Liviu Dragnea nu va primi o sentinţă definitivă înainte de alegerile prezidenţiale din 2019.

UPDATE Vineri, 25 mai 2018, preşedintele PNL a respins propunerea lui Traian Băsescu de realizare unei alianţe a partidelor de opoziţie.

Citește și: