12 vizualizări 19 sep 2008

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să îl propună pe fostul antrenor al Nadiei Comăneci, Bela Karoly, pentru colegiul de deputat din SUA, având acordul de principiu al acestuia.
 

"În colegiul de deputat din America vrem să îl propunem pe domnul Bela Karoly, antrenorul Nadiei Comăneci. În principiu şi-a dat acordul, dar va trebui să discutăm detaliile, de aceea am spus că e puţin prematur, dar totuşi sper să realizăm acest lucru. V-am dat un nume în legătură cu care avem un acord de principiu, alte nume nu vreau să vă dau fără acordul persoanelor", a spus Marko Bela, rugat să nominalizeze persoane care vor candida sub sigla Uniunii în colegiile din străinătate.
 

Preşedintele Uniunii a adăugat că reprezentanţii UDMR încearcă să nominalizeze persoane cât mai cunoscute pentru aceste colegii din străinătate, iar Bela Karoly este o personalitate şi speră ca el să aibă şanse pentru acest post.
 

Întrebat ce detalii ar urma să clarifice cu Bela Karoly, preşedintele UDMR a precizat că trebuie să vadă, împreună, ce înseamnă campania făcută acolo şi ce obligaţii presupune acest statut de deputat.
 

Circumscripţia pentru românii din străinătate va include patru colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi două colegii pentru Senat, delimitate în funcţie de zona geografică, conform Hotărârii aprobate de Guvern. (MEDIAFAX)
 

Citește și: