30 vizualizări 5 mar 2011

Liderul PDL Radu Berceanu a declarat, sâmbătă, la CNC al PDL, că în 1981, "când unii erau procurori şi lucrau cu Securitatea", el a fost exclus din PCR, menţionând că, astfel, nu acceptă lecţii şi nu este adeptul părereii că cei care sunt acuzaţi la un moment dat sunt şi vinovaţi.

"Sunt o persoană care, în general, nu reuşeşte să tacă (...) În '81, când unii erau procurori şi lucrau cu Securitatea, eu am fost exclus din PCR, că am gura asta mare şi am spus multe lucruri. În '89 am stat şase zile la Securitate, cu soţie cu tot", a povestit Berceanu despre el.

El a arătat că s-a aflat printre puţinii care l-a înfruntat în FSN pe Ion Iliescu şi printre puţinii care îi spuneau preşedintelui Petre Roman că nu are dreptate.

"Cred că sunt chair singurul care i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că nu are dreptate", a adăugat Radu Berceanu, arătând că nu i-a mai auzit pe alţi membri PDL să facă acest lucru.

De asemenea, Berceanu a vorbit despre faptul că a fost la DNA de zeci de ori pt că are "o prietenă la Dolj, Lia Olguţa Vasilescu", care se preocupă de el să fie "curat ca lacrima".

"Eu mă simt ca unul ieşit de la computerul tomografic. Precis nu am cancer", a explicaat Berceanu.

El a menţionat că a avut un dosar politic în 2002 şi că i s-a întocmit zile acesta un dosar "politic", pentru că au venit la firmele lui reprezentanţi ai autorităţilor, care au controlat "tot ce se putea controla".

"De aceea nu sunt de loc adeptul părerii că cei care sunt acuzaţi la un moment dat sunt şi vinovaţi", a precizat Radu Berceanu.

El a dat ca exemplu pe Mircea Banias, despre care s-a spus la un moment dat că este ceretat de DNA şi "a fost făcut praf pe toatele canalele media". El a menţionat că, potrivit, propunerilor , partidula r fi tb să-l excludă după care DNA a precizat că Baniaş nu are nicio legătură cu cauza.

"Cred că chestia cu corupţia e foarte importantă. Nu ştiu pe ce loc e în sondaje dar ea trebuie atacată cu chestiune foarte concrete, cu paşi foarte solidzi. Dacă mergem la lucruri derizorii nu cred că luptăm realmente", a spus Berceanu.

Radu Berceanu a fost îndelung aplaudat de participanţii la CNC al PDL.

Alina Novăceanu, alinaz@mediafax.ro

Citește și: