3289 vizualizări 12 nov 2019

„Am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viaţă întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la şedinţă să aud «capetele de acuzare» şi să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice. Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate şi profesionalism. Susţin în continuare că valoarea, profesionalismul şi cinstea trebuie să primeze în orice funcţie din statul român, indiferent de culoarea politică”, a scris, marţi seara, pe pagina sa de Facebook, Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Viorica Dăncilă.

Birchall a mai afirmat că şi de acum înaninte se va pune „în slujba românilor, a României” fără nicio abatere.

Fostul ministru a făcut apel la mandatul pe care l-a avut în fruntea Ministerului Justiţiei, spunând că a fost unul „excelent”.

„Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare şi cu credinţa că in Romania lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal”, a mai scris Ana Birchall.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa CEx a PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Guşă, Ana Birchall şi pe toţi cei care au votat pentru Guvernul Orban.

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei şedinţei CExN, au precizat pentru Mediafax surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând „împotrivă”.

Foto: Ana Birchall /. Facebook 

 

Citește și: