5541 vizualizări 26 aug 2016

„Nu s-a schimbat nimic în poziţia PNL. Noi, vedeţi asta şi din analize, am sprijinit Guvernul şi am spus că îl vom sprijini atât timp cât face lucruri bune pentru noi şi a făcut destule lucruri bune. Uitaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă în an electoral ar fi fost PSD la putere. Sigur nu am mai fi fost în acest climat economic stabil în care totuşi România este”, a declarat Vasile Blaga, întrebat dacă după sondajul comandat de partid tehnocraţii sunt la fel de interesanţi pentru PNL.

Vasile Blaga a spus că PNL susţine Guvernul Cioloş chiar dacă acesta nu a respectat condiţia impusă de PNL, respectiv depolitizarea administraţiei.

„PNL sprijină Guvernul, chiar în condiţiile în care, îmi pare rău să spun, Guvernul nu a respectat singura condiţie pe care noi am pus-o la instalarea lui, aceea de depolitizare a administraţiei. Astăzi, orb să fii şi tot vezi că 70% din administraţie este PSD-istă şi atunci desigur că noi am spus că sunt bineveniţi, că este binevenit domnul Cioloş în partid şi alţi colegi, dar lucrurile au mers într-o zonă în care eu spun un lucru clar şi o să spun şi mâine, partidul asta are oameni pentru mai multe guverne”, a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a subliniat, însă, că partidul nu stă „cu mâna întinsă la nimeni”.

„Deci, noi nu suntem cu mâna întinsă la cineva. Noi suntem deschişi către tehnocraţi, dar nu stăm cu mâna întinsă la nimeni”, a spus Blaga.

Liberalii l-au invitat de mai multe ori pe premierul Dacian Cioloş să intre în partid şi au spus că au uşa deschisă pentru alţi miniştri ai Cabinetului său. Potrivit unor surse din PNL, premierul Dacian Cioloş ar avea aproximativ 43% în sondajul pentru Bucureşti şi 30% în sondajul naţional. De asemenea, la întrebarea "care este ministrul pe care îl apreciaţi cel mai mult?", 46% au răspuns "niciunul", ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu fiind cotat cu 9%, vicepremierul Vasile Dîncu cu 9%, în timp ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru au doar 2%, iar vicepremierul Costin Borc 1%.

Citește și: