Clarice DINU
16909 vizualizări 15 feb 2013

Replică dură a lui Vasile Blaga după ce Traian Băsescu l-a acuzat că a distrus PDL, transformându-l într-un FSN. Liderul democrat-liberal i-a transmis şefului statului că actuala conducere a partidului "l-a salvat" la referendumul din vara anului trecut.

"Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa (...) a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa", a spus Vasile Blaga. El a amintit că la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012 pe scenă nu urca niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment.

"PDL de acum e PDL din vară care a apărat statul de drept şi pe domnul preşedinte", a spus Blaga.

Liderul PDL s-a declarat deranjat de "neadevărurile" spuse de Băsescu, apreciind că şeful statului "se pricepe la reevaluri".

"Văd că dintr-odată sunt foarte buni Ponta şi Dragnea, parcă erau duşmanii naţiunii, ai statului de drept. Domnul preşedinte i-a reevaluat, la reevaluări se pricepe foarte bine. L-a reevaluat şi pe domnul Oprea până a căzut guvernul Ungureanu", a spus Blaga.

"Băsescu intervine într-o competiţie internă de partid"

Liderul PDL s-a arătat deranjat că, pentru a doua oară, şeful statului intervine în competiţia internă din partid, referindu-se la susţinerea pe care i-a acordat-o lui Emil Boc în 2011.

"Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu pentru a doua oară intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată", a spus Blaga.

Cât priveşte susţinerea şefului statului pentru Elena Udrea, Blaga a comentat: "că domnul preşedinte o susţine pe doamna Udrea, ştiu 22 de milioane de români", a spus Blaga.

Citește și: