Sorina Ionaşc
Andi Manciu - Mediafax
6133 vizualizări 3 iul 2014

Întrebat cum vede atacurile lui Traian Băsescu la adresa PDL, Vasile Blaga: ”Partidul Democrat şi în continuare Partidul Democrat Liberal au fost în permanenţă apărători sinceri ai statului de drept şi nu-i poate fi imputat nimic din acest punct de vedere. Le garantez tuturor românilor şi domnului preşedinte că lucrurile vor sta pe viitor la fel din punctul nostru de vedere. Nu noi suntem într-un pact de coabitare cu cel pe care preşedintele îl critică foarte dur astăzi, ci chiar preşedintele. Dânsul are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu PDL”.

Liderul PDL a afirmat că înţelege demersurile lui Traian Băsescu pentru a o ”sprijini în continuare” pe Elena Udrea, căreia ”i-a făcut şi partid”.

”Dacă noi nu am fi fost atacaţi atât de dur şi în campania electorală pentru europarlamentare, dacă nu s-ar fi rupt bucăţi din partid, îi garantez preşedintelui că PDL ar fi fost de departe principala forţă politică de centru-dreapta din România”, a mai spus Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că la suspendarea sa din funcţie din anul 2012 a fost susţinut şi de oportunişti, care au profitat de evenimente, iar azi sunt ”în banca compromisului murdar” exact cu cei care ”au dat lovitura de stat”.

”Îmi pare rău, asta e realitatea şi poate dăm filmul înapoi şi intelegeţi de ce România are nevoie de un partid nou”, a afirmat Băsescu la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară organizată pentru a marca doi ani de la suspendarea şefului statului în anul 2012.

Preşedintele a spus că atunci a fost susţinut de PDL, dar au fost şi ”oportunişti”.

Traian Băsescu a precizat că se referă la oameni care au profitat de evenimente pentru a se afirma ca apărători ai statului de drept, dar care astăzi ”sunt ân banca compromisului murdar”. ”Sunt aceiaşi care acum sunt în mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat”, a afirmat Băsescu.

El a mai spus că a fost unul dintre politicienii care au făcut compromisuri, dar ”nu atât de mizerabile şi necondiţionate”.

Citește și: