Clarice DINU
442 vizualizări 16 ian 2014

PDL va boicota referendumul de revizuire a Constituţiei, dacă acesta va avea loc, a declarat preşedintele democra-liberal, Vasile Blaga, la GÂNDUL LIVE. Cu toate acestea, şeful PDL nu crede că actualul proiect de lege fundamentală nu va trece de Curtea Constituţională.

”Nu vom vota acest proiect de Constituţie. Vom îndemna alegătorii PDL să boicoteze. Nu vom participa nici la comisia de revizuire dacă lucrurile nu se vor relua de la zero”, a spus Blaga.

În opinia sa, o astfel de decizie nu este simplu de explicat, însă, spre deosebire de boicotul referendumului de demitere a preşedintelui din 2012, acum este mai mult timp la dispoziţie. ”Vom arăta exact ce li se pregăteşte. Avem mai mult timp la dispoziţie si vom organiza acţiuni în apărarea statului de drept”, a arătat el.

Cât priveşte legea privind amnistia şi graţierea, Blaga a spus că PDL se va opune iniţiativei, nu va participa la vot şi va ataca legea la Curtea Constituţională dacă va fi adoptată. Liderul democrat-liberal a comentat că USL nu are grija celor care sunt în închisoare acum, ci vrea să rezolve problemele cu legea ale propriilor politicieni.

”USL are un sistem mafiot de a gândi, ei nu vor ca statul să le facă ordine în curte, îşi fac ei ordine între ei în curte. Ei nu vor ca instituţiile statului să funcţioneze normal”, a mai spus Blaga.

Citește și: