Vasile Magradean
392 vizualizări 29 sep 2017

Emil Boc a îmbrăcat, vineri, un şorţ şi „înarmat” cu un ciocan din lemn a dat cep unui butoi cu 30 de litri de bere germană, produsă de o berărie din Stuttgart, după care a ciocnit o halbă de bere cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier – Kordt, într-un cort instalat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Primarul Clujului a spus „Prost” (noroc, în limba germană – n.r.) şi le-a urat „Poftă bună” celor prezenţi.

„Berea a fost foarte bună. Am avut emoţii dar a ieşit bine deschiderea festivalului, a fost un model de a se da cep unui butoi cu bere. Clujul este important pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea investiţiilor şi a locurilor de muncă din perspectiva germanilor. Munca, seriozitatea şi distracţia nu trebuie reinventate, le au nemţii, trebuie doar să ne bucurăm împreună cu ei”, a spus Boc.

La rândul său, ambasadorul Germaniei, Cord Meier – Kordt, a spus că a descoperit România prin Cluj-Napoca, în condiţiile în care, anul trecut, înainte de preluarea mandatului, a urmat un curs de limbă română la Facultatea de Litere de la UBB.

„Sunt convins că oraşul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante oraşe din punct de vedere al angajamentului economic. Se produce aici din partea companiilor germane tehnologie la cel mai înalt nivel, iar astfel se contribuie în mod special la îmbunătăţirea imaginii României la nivel internaţional”, a spus diplomatul german.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane se desfăşoară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în perioada 29 septembrie - 1 octombrie şi este organizat de Clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord.

În cadrul manifestării, peste 4.000 de litri de bere 100% nemţească au fost aduşi direct de la Stuttgart, alături de 1.100 de kilograme, adică 3.300 metri de wurşti. Drafturile de bere sunt speciale, au un litru şi sunt servite de fete îmbrăcate în Dirdnl (costum tradiţional nemţesc – n.a.).

Citește și: