Clarice DINU
1722 vizualizări 14 iun 2011

Evaluările se fac în permanenţă şi deciziile se iau atunci când se apreciază, după aceea se anunţă.

Eu cred că prin faptul toţi parlamentarii sunt în faţa justiţiei este un lucru bun.

Sunt optimist că în toamnă vom avea un răspuns favorabil pentru integrarea României şi Bulgariei în Schengen. Opţiunea noastră este pentru integrarea în octombrie, dar există şi această alternativă a integrării în trepte.

La revizuirea Constituţiei lucrurile sunt deja mai avansate. Mă întorc la liderii politici, a fost un referendum.

Eu sunt dispus să stau la masă cu oricine şi să discutăm punct cu punct argumentele pro şi contra.

Am trecut prin 13 asumări de răspundere. În politică există întotdeauna un risc, dar cine nu şi-l asumă nu are ce căuta în politică. Funcţiile astea nu sunt pe viaţă, sunt să faci ceva în interesul oamenilor.

Viziunea Coaliţiei e diferită, dar aşa cum am găsit soluţii la toate legile pe care le-am promovat, vom găsi şi acum.

Legea referendumului spune că atunci când se modifică în interiorul unui judeţ e nevoie de referendum, pentru dimensiunea naţională nu e prevăzută expres nevoia unui referendum.

Alternativa e cea oferită de Alianţa Socialistă. Le-am văzut proiectul. Poziţiile sunt total diferite, dar asta nu înseamnă că nu vom participa la dialog. Dar opoziţia propune să se amâne.

Noi am decis astăzi să continuăm dezbaterile la nivel politic. Punctul de vedere al PDL e că această formă e cea mai bună soluţie care răspunde intereselor ţării. În plan secundar lucrăm la modificările legii administraţiei şi a deconcentratelor care trebuie să treacă la primării. Pentru Consilii Judeţene, principalul rol de de dezvoltare regională, de a distribui bani în judeţ.

Statutul minorităţilor face parte din programul politic al Coaliţiei care prevede să se adopte până la sfârşitul sesiunii de parlament.

N-am luat decizia cu privire la promovarea legii. Decizia va fi luată la nivelul Coaliţiei, asumarea răspunderii fiind una dintre variante.

Discuţia cu partenerii de Coaliţie continuă. Ceea ce noi încercăm acum să explicăm pentru a le arăta toate aceste faţete. Dacă vom rămâne cantonaţi doat în interesul politicianului, nu avem ce căuta aici. Dacă reuşim să trecem această barieră...

Reorganizarea presupune desfiinţarea multor Consilii Judeţene. Am făcut un calcul şi este net favorabil în sensul reducerii cheltuielilor statului.

Vor circula întotdeauna hârtiile, ştampilele, nu oamenii.

S-a spus că "dacă ăştia fac judeţe mai mari, trebuie să plătiţi şase-sapte milioane", e fals.

Şansa reorganizării în judeţe comasate înseamnă şi şansa ca aceste judeţe să meargă să ia bani direct de la Uniunea Europeană.

Nu Uniunea Europeană ne cere să ne modificăm structtura administrativă. Dacă nu o facem, nu vom avea capacitatea de a atrage fonduri ca alte ţări europene. Judeţele sunt prea mici ca să ceară fonduri mari. Dacă ţara ar fi împărţită în judeţe mai mari, am putea atrage în fiecare judeţ mare până la 3 miliarde de euro.

Cu opt judeţe avem marele avantaj că aceste structuri, care nu au însă personalitate juridică.Ceea ce putem face, fără să modificăm Constituţia, este ca acestor regiuni să le recunoaşterm personalitatea juridică.

De ce Antonescu şi Ponta au abandonat proiectul lui Năstase? N-au reuşit să o facă pentru că asta înseamnă să distrugi structuri. Acum baronii PSD au venit şi le-au spus lui Ponta şi Antonescu că acest lucru nu se poate.

Întotdeauna vor fi păreri diferite pe subiecte importante. Dacă era simplu îl făceau şi alţii înaintea noastră.

A fost o dispută între Constanţa şi Brăila pentru cumpărarea maşinilor pentru ISU. Un an de zile nu s-au înţeles.

Ultimul argument ar fi cel legat de mai buna absorbţie a fondurilor europene în exerciţiul bugetar care începe cu 2013-2014.

Această reorganizare reduce birocraţia. E vorba de reducerea costurilor cu funcţionarea statului. Alt argument este destructurarea unor reţele clientelare.

Această reformă nu are nicio conotaţie politicianistă.

Nu poţi să ai un motor nou într-o caroserie veche, cu roţi uzate.

Aş spune că această reorganizare nu este făcută nici pentru PDL, nici pentru UDMR, nici pentru Alianţa Socialistă, ci pentru modernizarea Româneiei.

Premierul Emil Boc a făcut astăzi, la TVR, precizări despre proiectul reorganizării administrative susţinut de PDL şi despre situaţia din Coaliţie după ce UDMR a respins propunerea înfiinţării a opt superjudeţe pe scheletul actualelor regiuni de dezvoltare.

Citește și: