Nelu Barbu
37917 vizualizări 26 ian 2018

"Nu mi-am dat demisia, am anunţat că nu vreau să mai continui", a declarat Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social în Cabinetul Tudose.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după ce CExN i-a restras sprijinul politic premierului Tudose, că preşedintele TSD Gabriel Petrea l-a sunat şi i-a spus că postarea sa nu l-a vizat şi nu a fost scrisă împotriva sa.

„Cu Gabriel Petrea am o mică nelămurire: el m-a sunat şi mi-a spus să nu înţeleg că acea postare a fost împotriva mea”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a discutat cu preşedinţii judeţeni de la Tineret, care i-au transmis că au fost nemulţumiţi de faptul că acea postare a fost publicată fără acordul lor.

Dragnea a spus că a „permis” în ultimul timp ca unii miniştri să scrie scrisori sau să facă publice anumite postări, în condiţiile în care problemele vizate nu fuseseră discutate în prealabil în partid.

El a dat de înţeles că şi aceste lucruri au dus la căderea Guvernului Tudose şi că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla.

Gabriel Petrea a afirmat într-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei că doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat şi ca numirile în funcţii publice să fie făcute pe criterii de competenţă, propunând organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid.

Florian Bodog şi Marius Dunca au anunţat că nu mai vor în Guvern

"Nu voi candida pentru un nou mandat la Ministerul Sănătăţii. Voi susţine următoarea persoană care va ocupa acest portofoliu. (..) Am informat conducerea că nu mai doresc să-mi depun candidarura pentru o nouă funcţie", a declarat Florian Bodog la sediul PSD, înainte de şedinţa Comitetului Executiv.

Propunerea vehiculată pentru preluarea portofoliului este Rodica Nasar, preşedinte PSD Sector 2, aceasta fiind propusă şi susţinută de PSD Bucureşti şi de primăriile de sectoare.

Florian Bodog este al doilea ministru care a anunţat că nu va face parte din Guvernul Dăncilă. Vineri dimineaţa, Marius Dunca a anunţat că se retrage din fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului, precizând că s-a consultat şi cu Liviu Dragnea.

"Mi-a spus de ieri (n.r. de demisie). Vrea să se ocupe mai multe de organizaţia PSD din Braşov şi am luat act de asta. Atunci va fi o altă opţiune", a declarat Liviu Dragnea.

""Fac un pas în lateral. Am vorbit cu domnul Dragnea şi i-am spus să lăsăm pe altcineva (la conducerea ministerului - n.r.), să lăsăm o persoană care să comunice cu Federaţiile sportive. Vă anunţ acum, aici, că o să mă retrag. O să rămân întotdeauna un partener al sportului şi al organizaţiilor de tineret. Sper că nu i-am dezamăgit pe preşedinţii de federaţii, toţi mi-am spus să continui. Le-am spus că este destul de greu. (..) Când am luat această decizie, m-am consultat cu mai multe persoane, dar în primul rând şi cu preşedintele Dragnea pentru că trebuie asumată o responsabilitate, nu e un minister uşor", a declarat Marius Dunca.

Acesta a declarat că federaţiile sportive i-au cerut să rămână, strângând semnături în acest sens.

 "Sper să nu îi dezămăgesc pe preşedinţii de federaţii care m-au susţinut. Să aveţi încredere în sportul românesc că va renaşte din cenuşă." a mai spus Dunca în cadrul unei conferinţe de presă la sediul ministerului. 

Cine ar putea veni în locul lui Dunca la Tineret şi Sport

Portofoliul ar putea fi preluat de fiica unui om de afaceri din Stau Mare, potrivit unui ziar online presasm.ro.

 ”Actuala secretară a Camerei Deputaţilor, sătmăreanca Ioana Bran are şanse uriaşe să devină noul ministru al Tineretului şi Sportului! Tânăra deputată are 31 de ani şi un background impresionant: este fiica cea mică a milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, cele care produc pălinca de export Bran.", scriu ziariştii sătmăreni.

Ioana Bran a făcut PR pentru palinca produsă de familia sa, declarând că se află la „a 4-a generaţie de “pălincari”, „ca atare este normal ca secretul şi reţeta produselor noastre să se păstreze şi să se transmită din generaţie în generaţie”, menţionează sursa citată.

În urmă cu 2 ani, când Liviu Dragnea a nominalizat-o ca secretară a Camerei Deputaţilor, mass-media a descris-o ”milionara sexy” pe Ioana Bran.

Pe lista PSD s-ar afla şi Gabriela Szabo, actualul director general al CSM Bucureşti.

Forurile de conducere ale PSD şi ALDE se reunesc, vineri, pentru a decide miniştrii care vor face parte din Guvernul Dăncilă, precum şi noul program de guvernare.

Citește și: