Cristian ANDREI
10807 vizualizări 24 sep 2013

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a apreciat, marţi seara, variantele propuse de Crin Antonescu pentru rezolvarea problemelor aleşilor locali aflaţi în situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese, afirmând că liderul PNL a “avut ouă”.

“Bravo lui! A avut ouă de data asta”, a declarat pentru gândul Radu Mazăre după ce a auzit soluţiile lui Antonescu, care ar putea ajuta aleşii locali să scape de problemele avute cu ANI. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că o soluţie pentru aleşii locali aflaţi în conflict de interese şi incompatibilitate o reprezintă amnistie în ceea ce priveşte conflictul de interese şi un recurs în interesul legii din partea ministerului Justiţiei pentru cei aflaţi în incompatibilitate.

De altfel, Mazăre a fost primul care într-un interviu pentru gândul a vorbit despre varianta amnistiei. La mijlocul lunii august, după o discuţie cu premierul Ponta, lui Mazăre i-a venit ideea amnistiei în cazul aleşilor locali.

“Nu poate să răscolească o ţară întreagă Georgescu ăla, care stricto-senso, pe litera legii, interpretează aşa”, afirma în luna august edilul municipiului Constanţa.

Social-democratul, care nu are vreo problemă de incompatibilitate sau conflict de interese, preciza că nu ar trebui să ne sperie Raportul MCV.

“Pe o chestiune logică, care nu are legătură cu corupţia, nu văd ce problemă ar avea Comisia Europeană. Dacă le explici cu argumente logice înţeleg, lasă că le-am mai explicat eu ambasadorilor ce şi cum e cu corupţia. Le-am spus-o clar şi explicit, bazat pe argumente. Lasă că nu murim cu raportul MCV, nu putem trăi cu sabia lui Damocles deasupra capului că dacă. Este justificat, este normal, este pentru buna funcţionare. Însăşi directia CE spune că primarii trebuie să reprezinte comunităţile acolo unde sunt acţionare”, susţine Radu Mazăre.

Citește și: