Gandul.info
Cătălina Mănoiu
149 vizualizări 20 feb 2018

„(...) bugetul pentru anul 2018 al Municipiului Bucureşti este o fantezie, o minciună cu alocări mult umflate, făcute din pix, care nu au niciun fel de bază reală (...) multe dintre proiectele trecute în buget sunt nerealiste. Sunt făcute doar să ia ochii bucureştenilor, doar să fie o altă poveste frumoasă pe care doamna primar Firea şi administraţia PSD o tot spune bucureştenilor de când a preluat mandatul. Dacă în 2017 bugetul Capitalei a fost fără direcţie (...), în 2018, bugetul este o fantezie care promite totul fără să rezolve nimic”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.

Cristian Buşoi a precizat că anul 2017 s-a încheiat din punct de vedere bugetar cu venituri şi cheltuieli de 3,9 miliarde.

„Ori, doamna primar Firea propune pentru anul 2018, un buget de 5,7 miliarde de lei. (...) este fantezistă această creştere, nu are nicio bază reală. La partea de chltuieli propune 6,2 miliarde de lei (...). Doamna Firea ne spune că de la bugetul de stat va primi subvenţii de 8 ori mai mult decât în 2017 (...) şi că primăria va recupera din cheltuieli de judecată de peste 100 de ori mai mult decât a recuperat în 2017 (...) este o minciună care se livrează bucureştenilor. În primul rând din acest motiv PNL va vota împotriva bugetul pentru 2018”, a spus Buşoi.

Liberalul s-a arătat îngrijorat de faptul că subvenţiile pentru RATB şi RADET subvenţiile, dar şi de sumele „foarte mici" care au fost alocate pentru proiectele mari de infrastructură.

„(...)Suntem extrem îngrijoraţi de sumele foarte mici care sunt alocate proiectelor mari de infrastructură absolut necesare bucureştenilor şi absolut necesare pentru a rezolva problema traficului (...)”, a adăugat Buşoi.

 

Citește și: