Teodor Bobei
222 vizualizări 12 sep 2019

„Ideea este ca preşedintele încearcă persuasiv sa exercite presiuni permanent asupra guvernului în speranţa că guvernul va abandona guvernarea. Preşedintele Iohannis, care a fost preşedintele PNL şi exercita o mare influenta acolo poate să ceară să se introducă moţiunea de cenzură dacă domnia sa va considera că nu mai avem majoritate în Parlament”, a declarat Dumitru Buzatu, joi, pentru Mediafax, după ce Klaus Iohannis a respins propunerile de miniştrii interimari.

Social-democratul a adăugat că întru-cât nu există un termen prevăzut în Constituţie pentru prezentarea Guvernului în Parlament, Executivul se va prezenta în Parlament la o dată stabilită de aceştia.

„Dincolo de asta, este important ca Guvernul să se comporte în raport cu prevederile constituţionale, în mod legal. Întru-cât nu există o formulă care să conţină termene foarte precise vom alege noi data la care să ne prezentăm în Parlament, nu când va vrea preşedintele Iohannis”, a mai spus Buzatu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

 

Citește și: