Alexandru Costea
488 vizualizări 22 iul 2019

"Procesul acesta de desemnare a candidatului trebuie accelerat, pentru că se fac prea multe speculaţii şi dintr-o operaţie serioasă de analiză, de căutare a celei mai bune variante se transformă într-un subiect de cancan, un subiect care mai mult aduce prejudicii, decât să aducă un beneficiu PSD", a declarat Dumitru Buzatu, luni, pentru RFI.

Acesta a mai spus că primarul Capitalei este o persoană vizibilă iar declaraţiile ei generează iritare.

"Gabriela Firea este o persoană vizibilă, dar în ceea ce priveşte capacitatea de a genera iritare este foarte ridicată, pentru că m-a iritat şi pe mine. De unde ai atitudinea aceasta de cel mai bun, cel care ştii totul, care-i culpabilizezi pe toţi ceilalţi? Am văzut că este în mare pericol PSD-ul, dacă nu o va desemna drept candidat. Un pic de modestie poate nu strică unui candidat la alegerile prezidenţiale", a afirmat liderul PSD Vaslui.

Declaraţiile lui Dumitru Buzatu vin în contextul în care primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, că se va gândi dacă va candida la prezidenţiale din afara partidului, în cazul în care la Comitetul Executiv de marţi nu va fi desemnată pentru cursă din partea PSD, menţionând că Viorica Dăncilă nu are şanse de succes.

Anterior, Viorica Dăncilă a spus despre declaraţiile Gabrielei Firea că îi va răspunde în interiorul partidului. „Atunci când ieşi în spaţiul public şi îţi ataci colegii sau preşedintele partidului, acest lucru se face doar pentru imagine şi nu pentru că vrei rezultate”, a spus, duminică, Dăncilă.

Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că intră în competiţia pentru prezidenţiale deoarece lucrurile nu merg în „direcţia bună” pentru PSD.

Oficial au anunţat înscrierea în competiţia internă pentru prezidenţiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, deputatul Liviu Pleşoianu şi senatorul Şerban Nicolae.

Citește și: