20361 vizualizări 18 mai 2016

"Parlamentul a fost decimat. Majoritatea care a câştigat alegerile în 2012 a fost fărâmiţată prin tot felul de manevre. Mă aştept ca după alegeri, parlamentul să analizeze şi să facă mai multe corecţii'', a declarat şeful Senatului.

Tăriceanu acuză că cele două instituţii ies din cadrul legal, iar, în opinia sa, DNA nu mai trebuie tolerată, arată B1 TV.

"Vrem să avem un stat de drept sau un simulacru de stat de drept? E un corp de aplaudaci care aplaudă lucruri reproduse în România. Aşa ceva s-a mai întâmplat şi în anii '50-'60", susţine Călin Popescu Tăriceanu.

Ţinta atacurilor sale este tocmai. Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi Serviciul Român de Informaţii.

"DNA şi SRI ies din cadrul legal. Totul se extinde spre justiţie. Când are servicii comerciale, infiltrate în justiţie şi presă, atunci e o mare problemă. Această campanie este atipică pentru că este afectată profund, distorsionată, de arestările care se ţin lanţ de acţiunile de anchetare declanşate de DNA în plină campanie electorală care scot din cursă numeroşi candidaţi.

Preşedintele Senatului a adăugat că este de acord cu combaterea corupţiei, însă motivele invocate pentru reţinerea în plină campanie electorală a unora dintre candidaţi chiar şi la zece ani de la data faptelor îl fac să-şi pună semne de întrebare Este o distorsiune evidentă, a acuzat Tăriceanu.

Citește și: