Diana Grigore
2622 vizualizări 22 sep 2019

„Pentru a răspunde la întrebările legate de mass-media şi pentru a evita orice potenţial confuzie la nivelul opiniei publice şi al comunităţii de afaceri, AmCham România - Camera americană de comerţ din România - neagă să fie implicată în organizarea vizitei premierului român în SUA şi solicitat în acest sens. AmCham România nu are o relaţie structurală sau de colaborare cu asociaţia cu nume similar, citat în anunţurile privind calendarul de vizite al premierului din SUA.Acelaşi lucru este valabil şi în privinţa vizitelor din SUA ale altor politicieni”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare şi a candidaţilor lor la preşedinţie, în contextul setului de recomandări „Priorităţi pentru România” .

„AmCham România este un membru acreditat al Camerei de Comerţ a SUA şi a reţelei AmChams în Europa. Membrii AmCham sunt companii americane, internaţionale şi româneşti care fac afaceri în România, astfel încât evenimentele pe care AmCham le organizează pentru comunitatea membrilor se desfăşoară în principal în Bucureşti. În ceea ce priveşte interacţiunea cu autorităţile, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare şi a candidaţilor lor la preşedinţie, în contextul setului de recomandări „Priorităţi pentru România” pe care AmCham România îl elaborează în anii electorali”, mai transmite instituţia.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anunţat, la solicitarea MEDIAFAX, directorul executiv al Camerei de Comerţ Româno-Americană din SUA Elias Wexler.Acesta a adăugat că la eveniment vor participa preşedinţii filialelor noastre din Florida, DC, Los Angeles, New York şi România.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 - 29 septembrie, au declarat surse politice de MEDIAFAX.

Şeful Executivului va avea o întrevedere şi cu vicepreşedintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.

Cîţu: Vizita lui Dăncilă în SUA e privată. Asta înseamnă deturnare de fonduri şi închisoare

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat că vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA e privată şi nu ar trebui suportată din bugetul de stat. Liberalul a precizat că această călătorie pe banii statului înseamnă deturnare de fonduri şi se pedepseşte cu închisoarea.

„Vioricăi i s-a stricat maioneză! American Chamber of Commerce în România, AmCham, a dat un comunicat clar- nu este implicată în vizită premierului României în SUA. În traducere, Viorica, bichonul şi antropologul se duc într-o călătorie privată în SUA. Treaba lor. Pe noi ne interesează altceva. Cine plăteşte? Pentru că este o vizită privată costul cu această călătorie trebuie suportat doar de Viorica, bichon şi antropolog. atât. Orice cheltuială de la buget pentru această călătorie înseamnă deturnare de fonduri şi se pedepseşte cu închisoarea. Viorica ai grijă mare. Curtea de Conturi tăce acum dar nu va mai tăcea în câteva săptămâni. Garantez”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Reacţia senatorului PNL vine în contextul în care Camera de Comerţ Americană în România a transmis, duminică, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că nu este implicată în organizarea vizitei premierului Viorica Dăncilă în USA.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 - 29 septembrie. Şeful Executivului va fi însoţită de ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

 

Citește și: