Diana Grigore
613 vizualizări 3 dec 2019

„Proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale a fost în sfârşit pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, după ce în sesiunea anterioară liderul nostru de grup Cristina Prună a cerut în absolut fiecare şedinţă a Biroului Permanent acest lucru şi a fost refuzată. problema principală pe care ne propunem să o rezolvăm este lipsa de echitate. Toţi contribuim la fel, toţi plătim CAS 25%, dar odată ajunşi la vârsta de pensionare sau chiar mult mai devreme pentru unii, nu primim la fel. Unii primesc numiţi prin legi speciale, primesc aceste pensii sau indemnizaţii pentru limită de vârstă prevăzute special pentru ei, primesc mult sume mult mai mari şi se ajunge la aberaţii cum ar fi pensii de 70.000 de lei pe lună, lucrul care nu este normal.”, a spus Claudiu Năsui, în Parlament.

Deputatul USR a precizat că iniţiativa legislativă prevede abrogarea mai multor categorii de pensii speciale şi plafonarea pentru două categorii, respectiv pentru magistraţi şi militari.

„Noi propunem abrogarea mai multor categorii de pensii speciale şi plafonarea pentru două categorii, respectiv magistraţi şi militari, unde există cutume NATO şi o recomandare a CEDO în sensul acesta. Acolo propunem doar o plafonare”, a subliniat Năsui.

Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale iniţiată de USR a fost respinsă de Senat pe 26 martie 2018.

Camera Deputaţilor va avea rol de for decizional.

Citește și: