Cristina ANDREI
1653 vizualizări 21 nov 2016
Guvernul va termina legea prin care salarizării bugetarilor la începutul lunii decembrie, iar Pîslaru a anunţat că acest proiect prevede creşteri medii de 29%, cei mai mulţi bani în plus urmând să primească salariaţii cu remuneraţie mică, şi cu până la 70% mai mult. Astfel, salariul mediu brut va ajunge în 2021 la valoarea de 4.000 de lei, a precizat ministrul Muncii la Antena 3.
 
După criticile dure lansate de PSD la adresa Cabinetului Cioloş pe motiv că Executivul nu a putut să promoveze un proiect de lege a salarizarii unice a bugetarilor, premierul Dacian Cioloş a explicat că obiectivul Guvernului este de a finaliza legea salarizării unitare până de terminarea mandatului, afirmând că baza date privind salariile în plată, necesară pentru aplicarea legii salarizăriii unice este aproape finalizată.
 
„Pe măsură ce avansăm în baza de date cu colectare tuturor salariilor în plată, vom puteam să punem pe masa guvernului şi a Parlamentului o lege a salarizării unitare care să fie una realistă din punctul acesta de vedere. Se lucrează la ea, ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principii, la calcule, avem aproape finalizată baza de date, ea va fi probabil spre sfârşitul anului. Obiectivul nostru este ca înainte de a finaliza mandatul să putem pune pe masa Guvernului un astfel de proiect", a spus premierul Cioloş, într-un interviu la TVR 1.
 
Cioloş a afirmat că a început consitituirea bazei de date în primăvară, iar procesul a fost îngreunat pentru că sistemul informatic de la Ministerul Muncii „era controlat de o firmă privată, care primise bani de la stat ca să realizeze baza de date".
 
Premierul a mai spus că guvernul şi-a propus prin OUG 20 să corecteze inechităţile dintre salariile în plată: „Legat de politica salarială a bugetarilor, avem nevoie în primul rând să corectăm inechităţii. Noi de ani de zile vorbim despre creşteri salariale procentuale şi acestea ascund realitatea din multe domeni unde chiar dacă spunem că salariile cresc cu 10%, cu 15%, la unii cresc cu 50%, 60%, la alţii cresc cu 4% Noi ne-am propus în primul rând să corectăm aceste inechtăţi, să aşezăm salariile pe criterii sănătoase şi (…) pornind de acolo putem să vorbim şi despre creşterea salariilor", a susţinut premierul Cioloş.

 

Citește și: