Cristian ANDREI
991 vizualizări 27 iun 2012

Preşedintele Curţii Constituţionale a declarat că motivarea deciziei în cazul conflictului constituţional între Guvern şi Preşedinte nu va fi redactată astăzi, ceea ce împiedică publicarea ei în Monitorul Oficial.

Augustin Zegrean a subliniat că „nu mai este nimeni” să redacteze motivarea la decizia luată de judecătorii Curţii Constituţionale. „Nu avem cum să dăm astăzi motivarea. Săptămâna viitoare, probabil. Cine să stea să o scrie acum? Decizia Curţii Constituţionale este general obligatorie după publicarea motivării în Monitorul Oficial”, a declarat preşedintele CCR.

„Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României şi Guvernului”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Curtea Constituţională a decis astăzi că preşedintele trebuie să reprezinte mâine România la Consiliul European în calitate de „şef al statului”.

După anunţul făcut de judecătorii Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va participa mâine la şedinţa Consiliului European de la Bruxelles.

Citește și: