Cosmin Vaideanu
244 vizualizări 29 oct 2012

 

USL Constanţa a înregistrat, luni, la Biroul Electoral Judeţean candidaturile pentru alegerile parlamentare, 12 din cei 14 candidaţi fiind prezenţi la eveniment, alături de prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.Astfel, cei 14 candidaţi ai USL din judeţul Constanţa sunt la Senat: ministrul Puiu Haşotti - Colegiul 1, senatorul Nicolae Moga - Colegiul 2, senatorul Alexandru Mazăre - Colegiul 3, senatorul Mircea Banias - Colegiul 4, iar la Camera Deputaţilor: deputatul Gheorghe Dragomir - Colegiul 1, deputatul Mihai Lupu - Colegiul 2, deputatul Cristina Dumitrache - Colegiul 3, consilierul judeţean Radu Babuş - Colegiul 4, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, Victor Manea - Colegiul 5, deputatul Eduard Martin - Colegiul 6, consilierul judeţean Mircea Titus Dobre - Colegiul 7, deputatul Manuela Mitrea - Colegiul 8, consilierul premierului pe probleme de mediu, Remus Cernea - Colegiul 9, deputatul Mădălin Voicu - Colegiul 10.

Dintre cei 14 candidaţi ai USL, 12 au fost prezenţi la Biroul Electoral Judeţean, singurii absenţi fiind ministrul Puiu Haşotti şi senatorul Nicolae Moga.

Candidaţii au fost însoţiţi de prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care luni împlineşte 46 de ani. Toţi candidaţii l-au felicitat, iar el le-a oferit după încheierea ceremoniei o cupă de şampanie în cabinetul său de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Constantinescu nu a vrut să dea pronosticuri legate de rezultatul alegerilor parlamentare în judeţul Constanţa, dar a spus că şi-ar dori să se înregistreze scorul de la alegerile locale când USL a obţinut în judeţ peste 60 la sută din voturi.

Pentru prima oară candidat în judeţul Constanţa, Mădălin Voicu a spus că a fost la un pas să renunţe la un nou mandat de parlamentar, dar a fost convins de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu să candideze aici.

"Iniţial nu am vrut să mai candidez deloc, dar pentru că domnul Constantinescu şi domnul Mazăre fiindu-mi prieteni mi-au explicat că este nevoie de mine aici am făcut în aşa fel încât să pot fi util şi sper să reuşesc", a explicat Mădălin Voicu.

Întrebat dacă are emoţii în privinţa vreunui contracandidat, Voicu a negat acest lucru: "Nu am emoţii, pe scenă am emoţii, dar încerc să fiu la curent cu toţi contracandidaţii, cu toţi adversarii. Cred că lucrurile vor fi în funcţie de cât de corect şi cât de bine ne comportăm".

De asemenea, senatorul Alexandru Mazăre consideră că bătălia electorală nu este câştigată dinainte şi că trebuie luptat pentru fiecare vot pentru a fi sigur de reuşită.

"Sunt convins că prezentăm o echipă solidă, o echipă puternică individual, fiecare membru al echipei este de valoare plus că este susţinut de USL poate cea performantă construcţie politică din România post-decembristă. Avem o echipă formidabilă aici la Conastanţa, avem şanse să câştigăm toate mandatele din judeţul Constanţa. Dar nu va fi o campanie uşoară, nu e nimic câştigat dinainte, va trebui să luptăm pentru fiecare vot ca să obţinem încrederea fiecărui cetăţean, fiecare vot este important în această luptă şi sunt convins că vom avea succes", a afirmat Alexandru Mazăre.

Totodată, Remus Cernea a spus că se bucură să candideze într-un judeţ cum este Constanţa în care diferite etnii convieţuiesc paşnic şi speră să colaboreze cu autorităţile locale pentru "înverzirea" politicilor publice.

"Încerc să fac politică pentru a aduce o schimbare în ceea ce priveşte abordarea lucrărilor, mentalitatea generală din România. Mă bucur că am ocazia de a candida în acest judeţ pentru că el este un exemplu de judeţ în care etnii diferite convieţuiesc paşnic, oameni care colaborează pe toate planurile. Mă bucur să trăiesc într-o societate în care oameni cu mentalităţi diferite, cu naţionalităţi, etnii diferite au posibilitatea să convieţuiască şi să colaboreze pentru un bine comun, iar eu sunt dispus să colaborez cu auorităţile locale pentru înverzirea politicilor publice din oraş şi judeţ", a menţionat Remus Cernea.

Alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie.

Citește și: