31014 vizualizări 7 oct 2014

Klaus Iohannis se declară liniştit în privinţa procesului cu ANI: "Nu am nici un fel de emoţii şi să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să spun că dacă pierd procesul, îmi este indiferent. Nici vorbă! În acel caz eu trebuie să fac un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple, o candidatură definitivă nu poate fi retrasă, dar trebuie să vedem două lucruri. Unu: procedural, pur şi simplu, nu este posibil să se judece până în alegeri această speţă, deci nu se va întâmpla absolut nimic până în alegeri. Doi: după alegeri, când se va judeca, eu stau, sincer, foarte-foarte liniştit, fiindcă în prima instanţă am câştigat şi am câştigat foarte bine procesul împotriva ANI, raportul lor a fost desfiinţat total. Nu sunt în incompatibilitate, iar Înalta Curte nu va rejudeca speţa, va verifica dacă atunci când s-a judecat la fond s-au respectat toate normele şi aşa mai departe".

Candidatul ACL la Preşedinţie este convins, în intervenţia de la RFI, că va câştiga procesul cu ANI: "Nu am, sincer, nici un fel de emoţie pentru acest proces pe care îl am la Înalta Curte cu ANI, sunt liniştit, aştept să se judece, atunci când se va stabili un termen şi sunt convins că-l voi câştiga, cum am câştigat şi toate procesele până acum cu ANI, atenţie, în toate fazele procesuale".

Întrebat ce ar însemna "un act de moralitate", Klaus Iohannis a răspuns: "Păi, trebuie să iau atitudine faţă de rezoluţia pe care o vom avea atunci. Când o vom avea, atunci fiţi sigur că voi face un pas cu care vor fi toţi foarte mulţumiţi".

Preşedintele PNL a revenit pe Facebook cu o completare la declaraţia făcută la RFI.

"Constat că o declaraţie, pe care o consider expresia unei atitudini de normalitate şi decenţă în politică, a fost răstălmăcită şi interpretată pentru a induce în eroare opinia publică. Observ cu regret că, la 25 de ani de la Revoluţie, pare neobişnuit pentru un om politic să invoce raţiuni de moralitate şi normalitate democratică. Eu mi-am propus să fac politică altfel", a scris Iohannis pe contul său. 

 

Citește și: