2108 vizualizări 23 apr 2019

"E adevărat că a prins culoar şi a ţinut morţiş să se penibilizeze şi domnul Tudose că e plină politica românească de domnişori din ăştia frustraţi care ştiu să lupte bărbăteşte cu femeile, jignind. Am să îi răspund scurt pe înţelesul dânsului: bădăran, oportunist, securist, nu neapărat în ordinea asta, alegeţi dumneavoastră ordinea. Apropo voiam să vă mai spun ceva despre lucrările de doctorat, dar mă opresc să deschid acest subiect că iar se supără domnul Tudose şi domnul Ioniţă, aceşti doctori în fariseism. O să vă prezentăm absolut toate detaliile atunci când facem public acest proiect", a declarat, marţi dimineaţă, Carmen Dan.

Reacţia ministrului vine după ce Mihai Tudose a reacţionat, luni, pe Facebook, după scrisoarea deschisă a şefului DGA Cătălin Ioniţă, precizând că ministrul de Interne Carmen Dan este „mincinoasă, agresivă şi incompetentă”. Fostul premier a adăugat că aceasta are o agendă proprie în cadrul instituţiei.

Totodată, Carmen Dan l-a caracterizat şi pe directorul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniţă, ca fiind "un domn care şi-a dorit să devină personaj".

Într-un mesaj transmis colegilor, Cătălin Ioniţă a negat că dezvăluirile sale ar avea vreo tentă politică. "Este atâta minciunaă şi încrâncenare încât doar cu credinţă şi determinare putem scoate adevărul la lumină! Trebuie sa fim uniţi şi să spunem lucrurilor pe nume ! Nu se mai poate continua aşa ! Am văzut ieri că se făceau speculaţii că aş avea sprijin şi implicare politică, că am ales momentul deloc întâmplător etc. Vă spun atât : s-a umplut paharul !!! Nu se mai poate cu atâta minciună ! Voi lupta şi le voi demonstra ca sunt ticăloşi, ca au conspirat şi că trebuie sa PLECE !!!", a transmis şeful DGA.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

 

Citește și: