Cristian ANDREI
54377 vizualizări 4 dec 2014

Puţin peste 200.000 de lei, adică aproape 50.000 de euro, a costat operaţiunea PSD – Poşta Română ”Iohannis taie pensiile”, au declarat pentru gândul surse politice. Pesediştii au încheiat în timpul campaniei prezidenţiale un contract cu Poşta Română, valoarea contractului fiind confidenţială. Aproximativ patru milioane de pensionari din întreaga ţară au primit alături de fluturaşul de pensie un flyer electoral de la PSD prin care erau anunţaţi că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis, pensiile le vor fi tăiate.

Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Mai mulţi pensionari au constatat că împreună cu pensia şi talonul aferent, au mai primit o informare din partea Poştei Române – ”Iohannis taie pensiile”. Conducerea Poştei Române s-a spălat repede pe mâini, afirmând că a încheiat un contract cu PSD pentru împărţirea acestor fluturaşi electorali şi că pesediştii sunt responsabili pentru conţinut.

”Victor Ponta şi portavocile sale mint cu neruşinare încercând să-i sperie pe oameni că, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis va gira tăieri de pensii şi salarii. Este extrem de grav că PSD se foloseşte de o instituţie de stat, Poşta Română, ai cărei angajaţi sunt obligaţi ca, odată cu pensia, să le distribuie persoanelor vârstnice şi pliante cu aceste informaţii false", au acuzat cei de la ACL campania de defăimare pusă la cale de social-democraţi şi Victor Ponta.

La conducerea Poştei Române se află un pesedist, care este vicepreşedinte la PSD Diaspora. Instituţia a refuzat să dea orice informaţie legată de contract, rezumându-se să spună că această acţiune este una specific unei companii de profil şi că astfel de acţiuni au mai fost derulate şi în alte campanii electorale.

"Aceste servicii, respectiv distribuirea de flyere de campanie electorală, fac parte din activitatea specifică a unui furnizor de servicii poştale şi se regăsesc în portofoliul oricărui operator internaţional de profil. Poşta Română, prin forţa de vânzări, promovează în mod activ, egal şi transparent către orice entitate interesată, indiferent de culoarea politică a acesteia, serviciile poştale de drop mailing (PostMesager) cu conţinut electoral. Această acţiune se derulează cu ocazia fiecărei campanii electorale şi urmăreşte atingerea obiectivelor financiare fixate pentru anul respectiv, ce provin din acest tip de servicii", susţinea Poşta Română după apariţia scandalului.

Conducerea Poştei Române se delimita de conţinutul mesajelor livrate, afirmând că nu îşi asumă în vreun fel responsabilitatea pentru acestea.Tema a fost întreţinută insistent de pesedişti în timpul campaniei electorale. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, îi atenţiona pe alegători că Iohannis va tăia din nou pensiile românilor.

”În spatele unor programe si promisiuni, se ascunde o mare, imensă, ameninţare – aceea că PDL şi Klaus Iohannis să taie, din nou, pensiile românilor!”, afirma într-un comunicat Rovana Plumb.Prezidenţiabilul Victor Ponta a folosit tema chiar şi în timpul dezbaterilor televizate cu contracandidatului său Klaus Iohannis. Ponta i-a readus aminte lui Iohannis că cei din jurul său, care au făcut parte din guvernul Boc, au tăiat pensiile românilor.

”Domnule Ponta de ce i-aţi minţit pe pensionari că voi tăia pensiile?”, i-a reproşat Iohannis la o dezbatere televizată. ”Domnule Iohannis le-am spus ce veţi face”, a fost răspunsul rapid al lui Victor Ponta.

Actualul preşedinte ales a caracterziat campania PSD la adresa sa drept una mizerabilă.

"Trebuie să constatăm că din partea PSD în special se poartă o campanie mizerabilă la adresa mea. Este vorba de o campanie mizerabilă purtată de întregul PSD, de toţi purtătorii de mesaj, de purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a lui Victor Ponta. E o jenă publică, doamnelor, domnilor din PSD, ce faceţi în aceasă campanie", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă. E inadmisibil ca PSD vină cu afirmaţii menite să sperie pensionarii din România. PSD a împrăştiat milioane de fluturaşi cu o minciună cum că eu am tăiat pensiile şi voi tăia pensiile atunci când voi fi preşedinte. Nu am tăiat niciodată pensiile, cum nu le-a tăiat nimeni. Eu nu doresc să tai pensii, eu doresc o Românie prosperă, care face posibilă o creştere a pensiilor", a fost poziţia lui Klaus Iohannis.

Citește și: