Cristina ANDREI
749 vizualizări 10 mar 2018

„Această ţară are nevoie de un viitor sigur, predictibil. Cum am ajuns în această stare este un subiect foarte important, ar trebui o analiză serioasă, dar pentru politicieni este cel mai important ce urmează. Din această perspectivă, dumnavoastră aveţi cea mai mare responsabilitate, pentru că aţi câştigat alegerile acum un an şi trei luni. Oamenii aşteaptă de la coaliţia PSD-ALDE soluţii şi răspunsuri concrete. Sigur, avem şi noi o responsabilitate, chiar dacă nu suntem la guvernare, dar vă sprijinim punctual în Parlament. Au o responsabilitate şi cei din opoziţie, dar despre ei nu vreau să vorbesc acum”, a adăugat liderul UDMR, sancţionând voalat partidele din opoziţie despre care a spus în mai multe rânduri că nu au o colaborare corectă cu formaţiunea sa. 

Kelemen Hunor a subliniat că maghiarii nu sunt duşmanii românilor şi că UDMR poate contribui la succesul societăţii şi chiar face acest lucru prin susţinerea în Parlament a coaliţiei majoritare, în toate deciziile pe care politicienii le iau în interesul poporului. 

„Avem o societate care nu va cunoaşte un succes comod, noi credem că putem contribui la acest succes. În primul rând trebuie să luptăm pentru valorile fundamentale, separarea puterilor în stat. În al doilea rând, descentralizarea reală şi adevărată. Dacă ducem asta mai aproape de comunităţi putem câştiga şi încrederea oamenilor. Apoi putem vorbi despre educaţie, economie şi zona socială, acele discrepanţe care s-au format între regiuni şi care cresc de la o zi la alta. Desigur şi despre infrastructură, fără o infrastructură dezvoltată nu putem avea o evoluţie. Vom susţine această coaliţie în Parlament până când simţim că deciziile susţin binele comnun şi în centrul lor se află binele oamenilor. Am venit să vă asigur că maghiarii din România nu sunt duşmanii ţării, aşa cum se aude din foarte multe direcţii, cu dorinţa clară de a mări aceste tensiuni”, a adăugat Kelemen. 

Şeful formaţiunii maghiare a mai spus şi că UDMR are un dialog constructiv cu PSD şi că îşi doreşte să fie la fel şi în viitor, având în vedere ca partidul poate contribui la evoluţia societăţii româneşti. 

„Dezideratele noastre sunt clare de sute de ani, vizează păstrarea identităţii culturale, etnice pe pământtul nostru natal. De aceea eu cred că dialogul purtat cu PSD este unul constructiv şi orientat spre viitor. Sunt convins că suntem pe un drum bun, drumul construirii viitorului nostru comun. Succesul ţării este şi succesul comunităţii maghiare. Eşecul României ar fi şi eşecul nostru. Noi nu dorim eşecul României, noi suntem interesaţi să avem succes. O bătălie politică aşa cum e foarte bine să existe, dar nu în domeniile care ar trebui să facă parte din acel mare deziderat naţional comun despre care vorbim în fiecare zi”, şi-a încheiat acesta discursul. 

Citește și: