Biro ATTILA
1286 vizualizări 23 iul 2014

Cătălin Voicu, fostul senator PSD care este încarcerat la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte condamnarea de şase ani pentru trafic de influenţă, este urmărit într-un nou dosar de corupţie. DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva lui Voicu, suspectat de trafic de influenţă. Iată ce a transmis Direcţia:

În perioada 2004-2005, suspectul VOICU CĂTĂLIN,  în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A. şi respectiv funcţionari din cadrul  Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăţi comerciale, dar şi cu SISE Moldova şi respectiv SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse / materiale de protecţie a muncii.

Concret, suspectul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziţionate de la acelaşi furnizor.

Aceste “intervenţii” au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă. Ca urmare a acestor “intervenţii” a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei, din care:

-  52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA);

- 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord. (Sursa: Comunicat DNA)

Citește și: