Diana Grigore
134 vizualizări 20 sep 2019

„Salut numirea dnei L.C.Kovesi în funcţia de procuror şef european! Indiscutabil, în România, fosta şefă a DNA este o persoană controversată, reuşind să împartă societatea în două grupuri, nu neapărat egale. La fel de adevarat este însă şi faptul că, la nivel european situaţia este apreciată diferit, numirea demonstrând aprecierea pe care UE o dă luptei şi eforturilor de luptă împotriva corupţiei”, a transmis, vineri, Viorel Cataramă, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

El a adăugat că speră ca tot mai mulţi români să obţină funcţii importante la nivel european.

„Să sperăm că tot mai mulţi compatrioţi vor fi aleşi sau numiţi în funcţii înalte la nivel mondial, ca o recunoaştere a eforturilor noastre de a ne integra cu succes în lumea occidentală”, a adăugat Cataramă.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Potrivit surselor MEDIAFAX, au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat că Parlamentul European şi Consiliul UE vor avea marţi o întâlnire în care vor confirma formal numirea Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european, urmând ca procedura oficială să se încheie cu un vot formal în plenul PE.

 

Citește și: