Diana Grigore
205 vizualizări 18 sep 2019

„Am venit astăzi (miercuri-n.r) la Biroul Electoral Central pentru a-mi depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Am depus un număr de peste 230.000 de semnături, care au fost verificate şi acceptate. Dosarul a fost acceptat. Mulţumesc membrilor partidului politic Dreapta Liberală şi simpatizanţilor care au muncit pentru concretizarea acestei acţiuni. Voi candida sprijinit de Dreapta Liberală cu sloganul -Munceşti şi câştigi. O Românie dreaptă-. Voi promova ideile fundamentale ale programului politic al partidului din care fac parte şi al cărui preşedinte sunt. Vom lupta pentru susţinerea sectorului privat, promovarea exporturilor, descurajarea importurilor şi a împrumuturilor externe. Vom milita pentru anularea ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă”, a declarat Viorel Cataramă, la Biroul Electoral Central.

El a afirmat că susţine un stat suplu şi că dacă va ajunge preşedinte va concedia cel puţin 25% din angajaţii la stat.

„Vom susţine public şi ne vom asuma concedierea a cel puţin 25% a celor care sunt astăzi angajaţi la stat, vom susţine puternic sectorul privat. Vom susţine un stat suplu, nu un stat atât de umflat de toţi cei care timp de 30 de ani au guvernat România şi au dus o politică socialistă. Vom sprijini interesele celor care nu pot munci, a copiilor şi bolnavilor şi avem un punct principal pensia minima de 1000 de lei, pentru că este absolut inacceptabil să existe diferenţe între cei care nu fac nimic şi câştigă mult şi cei care au muncit o viaţă şi câştigă aproape nimic”, a conchis Cataramă.

Viorel Cataramă candidează pentru un mandat la Cotroceni din partea Dreptei Liberale.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Citește și: