753 vizualizări 15 apr 2019

„Veşti şfâşietoare din Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa”, a scris Klaus Iohannis, luni seară, pe Twitter.

Tăriceanu: Este şocant să văd cum arde unul dintre reperele Parisului şi ale Franţei

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că este şocant să vadă cum arde Catedrala Notre-Dame, unul dintre reperele Franţei, precizând că „pierderea pe care o suferă Parisul este şi pierderea noastră”.

„Este şocant să văd cum arde unul dintre reperele Parisului şi ale Franţei. Iubim Catedrala Notre-Dame mai mult ca niciodată. Pierderea pe care o suferă Parisul este şi pierderea noastră”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, luni, pe Twitter.

Ciamba: E de neconceput pierderea uneia dintre cele mai emblematice arhitecturi din lume

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba a afirmat, luni seară, că este de neconceput pierderea Catedralei Notre-Dame, una dintre cele mai emblematice arhitecturi din lume.

„Imagini devastatoare în direct cu focul de la Notre-Dame. Este de neconceput pierderea uneia dintre cele mai emblematice arhitecturi din lume. Sper că toată lumea va fi în siguranţă”, a scris George Ciamba, luni seară, pe Twitter.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, s-a deplasat luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, pentru a asista la operaţiunile de stingere a incendiului.

Foto: Hepta

 

Citește și: