Sorina Ionaşc
24038 vizualizări 6 feb 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, pune condiţii pentru a ajuta la campania electorală pentru alegerile europarlamentare în sprijinul PSD. Portul, după cum susţine el, este una dintre promisiunile făcute de premierul Victor Ponta şi USL, pe care Mazăre încă aşteaptă să fie onorată.

"O să vedem in ce măsură îşi ţine premierul şi USL-ul promisiunile. Eu sunt un tip care îmi ţin promisiunile şi îmi place să susţin politicienii care îşi ţin promisiunile. La Constanţa au fost nişte promisiuni făcute şi aştept şi eu, şi constănţenii să fie onorate. Portul este una dintre ele. Ce înseamnă sprijin? Tu crezi că oamenii sunt proşti? Oamenii nu văd dacă le-ai promis ceva acum un an de zile şi dacă te-ai ţinut de cuvânt? Atunci zic că mai dă-l în mă-sa p-ăla, nu s-a ţinut de cuvânt, îl votez pe celălalt, nu-i pun eu mâna cu ştampila", a declarat primarul, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă îl mai susţine pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, Radu Mazăre nu a spus nici da, nici nu, precizând că în continuare USL mai are probleme.

"Păi stai să vedem, mai e până atunci. Eu sunt unul dintre cei care am fost artizanul construcţiei USL. Numai cine nu face nu greşeşte, dar mai târâie un picior USL-ul", a mai spus Mazăre.

Problema porturilor are o istorie mai veche. Atunci când USL avenit cu proiectul descentralizării, primarul Constanţei a cerut ca şi porturile să treacă în administrarea autorităţilor locale. Deşi în primă fază premierul a susţinut această idee, în proiectul final depus de vicepremierul Liviu Dragnea porturile nu au făcut obiectul descentralizării.

Citește și: