Liviu Dadacus - Mediafax
423 vizualizări 31 ian 2018

„Pregătirea lui economico-financiară foarte bună, experienţa lui trebuie folosită pentru această ţară, pentru că are o experienţă care trebuie folosită în beneficiul românilor" sunt criteriile care îl recomandă pe Darius Vâlcov să fie consilier de stat în Guvernul Dăncilă, în opinia liderului PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai precizat că Vâlcov „ a lucrat la Guvern tot timpul" şi a sprijinit guvernul şi în mandatul de premier al lui Mihai Tudose şi în cel al lui Sorin Grindeanu.

„Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două Guverne (Grindeanu şi Tudose, n.r.) şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere economic, e cel care, împreună cu mine şi cu încă doi colegi, a lucrat efectiv la programul de guvernare”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă numirea lui nu este o vulnerabilitate pentru Guvern, Dragnea a răspuns: „E un om liber, are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber şi atât timp cât are aceste avantaje, să spunem, doreşte să ajute”.

Referitor la dosarele penale ale lui Vâlcov, Dragnea a spus: „Eu ştiu că Guvernul beneficiază de sprijinul lui şi asta e foarte important. Din câte ştiu eu, la Guvern nu au genul ăsta de discuţii şi e bine să nu le aibă, ei să-şi facă programul de guvernare”.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, cercetat în mai multe dosare penale, a fost numit, marţi, consilier de stat în aparatul propriu al primului ministru, potrivit deciziei Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

Citește și: