1785 vizualizări 1 dec 2017

„Visul unităţii noastre naţionale a fost realizat, în urmă cu aproape 100 de ani, prin jertfa pe front a soldaţilor, prin elanul naţional al populaţiei şi prin acţiunea unor oameni politici extraordinari. Aceşti oameni înţelepţi, demni şi curajoşi au făcut, împreună cu Armata şi cu voluntarii, România de peste 100 de ani, România de astăzi. Ei au construit unitatea şi suveranitatea naţională. Este datoria noastră să le urmăm exemplul şi să ne gândim la următoarea sută de ani. România trebuie să aibă un ideal, idealul unei ţări suverane şi prospere, respectate în lume. Să învăţăm lecţia înaintaşilor noştri şi să rămânem cu faţa la istorie. Numai aşa îl vom putea realiza. La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!", a transmis Liviu Dragnea, pe Facebook.

De 1 Decembrie, pesediştii din ţară s-au îmbarcat în autocare pentru a veni la Bucureşti, la parada de Ziua Naţională. „Tradiţia va fi respectată”, susţine un lider PSD, precizând că social-democraţii au dorit, an de an, să participe la manifestaţii. Primele maşini au ajuns deja în Capitală, din diferite judeţe din ţară, oamenii declarând că s-au organizat singuri. Anul acesta însă, tot în zona Arcului de Triumf, unde are loc parada, se anunţă şi un protest al celor care cred că PSD este un pericol pentru democraţie.

În zona Arcului de Triumf a fost anunţată încă de zilele trecute, începând cu ora 9.00, o manifestaţie anti-PSD. Organizatorii cer însă protestatarilor ca pe toată durata paradei să nu huiduie sau să scandeze. „Armata Româna şi aliaţii săi merită salutul nostru de ONOARE”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului „Ne cerem ţara înapoi nextlevel”.  

Citește și: