Gabriel Pecheanu
1279 vizualizări 8 mai 2018

”Având în vedere faptul că mi-am anunţat intenţia de a candida la Primăria Capitalei, vreau ca şansele noastre să nu fie dinamitate din ineriorul partidului. În acest sens, anunţul privind înscrierea în PNL a europarlamentarului Siegfried Mureşan este un lucru care ne dăunează, pentru că noi am anunţat public că iniţiem un proiect de lege şi luptăm împotriva traseismului politic. Prin acest anunţ, de fapt, ducem în derizoriu eforturile de schimbare a legislaţiei privind traseismul politic şi facem ca eforturile colegilor parlamentari să pară neserioase. Noi nu avem decât de pierdut în faţa opiniei publice. Dacă vom avea parte de astfel de atitudini vom avea un handicap în a reuşi să câştigăm bătăliile electorale”, a declarat pentru MEDIAFAX prim-vicepreşedintele PNL sector 2, Viorel Cataramă.

El a mai spus că PNL, dacă vrea să lupote împotriva traseismului politic, atunci trebuie ”exemplar în a se menţine pe această poziţie”.

”Nu pot fi câştuigate alegerile una declarând şi alta făcând”, a adăugat Viorel Cataramă.

El a criticat poziţia tinerilor liberali, care au generat ”scandalul decreţeilor”:

”Trebuie, o dată pentru totdeauna, să înţelegem că numirea sau alegerea unor persoane în funcţii importante în partid trebuie să fie făcută exclusiv pe bază de competenţă. Exemplul domnişoarei Mara Mareş, mă refer la poziţia faţă de decreţei, arată că numirile pe alte criterii decât cele de competenţă dăunează grav viitorului partidului. Solicit tuturor membrilor partidului să respectăm programul, iniţiativele şi doctrina”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL sector 2.

Tineretul National Liberal a ironizat, zilele trecute, generaţia decreţeilor, printr-un „Ghid de nesupunere civică”. Acesta a fost postat pe pagina organizaţiei de tineret şi a preşedintei TNL, Mara Mareş.

În mesaj, tinerii liberali îndeamnă generaţiile Y si Z să intre în politică, precizând: „Generatia Y si Z…se aude? A spus-o si Iohannis: haideti în politică să facem mai mult şi mai bine. Decreţeii nu vor reusi!”

Iar mesajele continuă şi pentru cei care vor să plece la muncă în străinătate: „Vrei să emigrezi? Cine mai ramâne să facă mişto de Dăncila? Generaţia decreţeilor nu e funny!"

Mesajul a fost criticat inclusiv din interiorul PNL.”Imi cer iertare de la generatia "decreteilor". Eu stiu ca a fost generatia copiilor care a suportat cea mai dura perioada a regimului ceausist. Sunt "decretel 1967", prima, cand banana era cel mai scump desert pe care il primeam, invatam in trei ture si seara ne faceam lectiile la lumina lampii. Seara de seara, cate doua ore se oprea curentul ca sa plateasca regimul datoria externa. Sa intri la facultate era o adevarata competitie si te bucurai daca parintii iti puteau plati o tabara la Costinesti. Mi-e jena de lipsa de cultura a tinerilor mei colegi si cu multa ingaduinta va cer sa nu judecati PNL prin prisma acestei campanii”, a scris Adriana Săftoiu, deputat PNL, pe Facebook.

În anul 1966, regimul comunist adopta Decretul - Lege 770 prin care avorturile erau interzise. Cifrele oficiale spun că în următorii 20 de ani, în România, s-au născut peste două milioane şi jumătate de copii, supranumiţi şi "decreţei".

Citește și: