Gandul.info
Cristina ANDREI
2726 vizualizări 29 ian 2018

„De ce mă întrebaţi acum? Intrăm în detalii", a fost replica premierului desemnat în legătură cu unul dintre subiectele care au scos în stradă zeci de mii de oameni. 

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a susţinut în Parlament că va conduce un guvern politic şi acesta va răspunde doar în faţa parlamentului şi nu a altor instituţii. „Niciun alt centru de putere, nicio altă instituţie nu va putea spune guvernului ce are de făcut. Sunt total deschisă la dialog cu toate forţele politice, cu preşedintele. Vă propun acest dialog cu o singură condiţie: să fie un dialog civilizat. Să lăsăm de o parte gesturile de spectacol ieftin”, a spus ea.

La rândul său, şeful PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că misiunea noului Cabinet este în logica suveranităţii României. „Guvernul este propus de o majoritate parlamentară rezultată din alegeri democratice, libere, constituţionale. Coaliţia PSD-ALDE vine cu o echipă guvernamentală care are în faţă o misiune: România e stat suveran, e de datoria noastră să apărăm această suveranitate cât trăim. (...) Adversarii noştri au depus eforturi mari să ne împiedice să guvernăm”, a spus liderul social-democrat. Liviu Dragnea i-a mulţumit lui Mihai Tudose pentru cum a condus guvernul şi i-a transmis noului premier că aşteaptă „să dea o nouă dimensiune relaţiilor cu Uniunea Europeană”. 

 

Citește și: