Laura Buciu
190 vizualizări 16 mar 2019

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Gabriel Daraban, liderul filialei judeţene a ALDE, va candida pentru Primăria Constanţa, la alegerile care vor avea loc anul viitor, şi că acesta va trebui să vină cu un proiect bun, care să redea oraşul cetăţenilor, după ce, în ultimii 20 de ani, „a fost dominat de grupuri de interese”.

„Ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani? A fost dominat oraşul de diverse grupuri de interese care nu au condus Constanţa pentru cetăţeni, ci în beneficiul propriu şi acest lucru se vede şi se simte. Constanţa este, din păcate, cunoscută dincolo de graniţele oraşului, prin această caracteristică nefericită şi care trebuie să dispară, să ţină de trecut”, a spus Tăriceanu.

Acesta a mai spus că şi-ar dori să vadă în portul din Constanţa „efervescenţa” caracteristică opraşelor cu ieşire la mare, ceea ce nu se întâmplă.

„Regret că astăzi că nu e aşa cum eu mi-am imaginat Constanţa şi ceea ce văd când mă duc în alte ţări şi văd porturile importante. Alte ţări au cinci porturi, şapte porturi şi toate sunt oraşe prospere. Noi avem Constanţa principalul port comercial şi aici nu văd această efervescenţă caracteristică unui oraş în care economia profită de pe urma portului. Sunt convins să Gabi Daraban este ataşat Constanţei şi doritor să vadă Constanţa evoluând. Va lansa proiectul pe care băuiesc că ar putea să îl numească „Renaşterea Constanţei” care să se bazeze pe activităţi economice mult mai susţinute, fie că e vorba de comerţ, de servicii, de industrie, de agricultură, în care dorinţa noastră este să angreneze toate forţele oraşului: mediul economic, mediul universitar, intelectualitatea până la ultimul cetăţean”, a afirmat Tăriceanu.

Gabriel Daraban are 45 de ani, este căsătorit şi are doi copii, el fiind fratele lui Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Alegerile locale se vor desfăşura în 2020.

foto: Facebook / Gabriel Daraban

Citește și: