Anca SIMINA
3443 vizualizări 28 iul 2013

Când nu se contrează cu premierul Victor Ponta despre privatizarea CFR Marfă, prin intermediul purtătorului de cuvânt,sau nu se lasă "şocat" de pamfletele de pe Facebook ale strategului său, Sebastian Lăzăroiu, preşedintele Traian Băsescu, aflat de miercuri în concediu la Neptun, iese pe mare cu şalupa SPP.

Ieri după-amiază, s-a întâlnit în larg cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră, cu care s-a salutat din sirenă şi s-a fotografiat, postând ulterior întreaga poveste pe contul său de pe reţeaua de socializare unde este activ şi în concediu. "Întalnire-surpriză pe mare", titrează staff-ul preşedintelui, relatând cum echipajul navei "Ştefan cel Mare" a Poliţiei de Frontieră a dat peste Traian Băsescu în larg în timp ce mergea spre coasta de sud a Italiei.

"Marinarii au văzut în depărtare o şalupă pe care, aşa cum se face, au salutat-o din sirenă. Şalupa a răspuns marinăreşte şi s-a apropiat de navă când, ce să vezi!, la cârmă se afla chiar preşedintele Traian Băsescu! L-au invitat să urce la bord, ceea ce preşedintele, se vede din fotografii, a acceptat cu mare plăcere, şi i-au prezentat nava. Echipajul i-a oferit şi o şapcă având însemnele navei", a povestit în amănunt staff-ul prezidenţial pe Facebook, postând şi primele fotografii cu Băsescu în pantaloni scurţi.

Sursa foto: Contul de Facebook al preşedintelui Traian Băsescu

Sursa foto: Contul de Facebook al preşedintelui Traian Băsescu

Sursa foto: Contul de Facebook al preşedintelui Traian Băsescu

Sursa foto: Contul de Facebook al preşedintelui Traian Băsescu

Şalupa SPP, o achiziţie de 25.000 de euro

Ambarcaţiunea pe care Traian Băsescu o foloseşte ori de câte ori merge la mare a fost cumpărată în 2008, cu aproximativ 25.000 de euro la vremea respectivă, după ce preşedintele se arătase interesat la o întâlnire cu decidenţii din Turism să conducă un vas de dimensiuni mai mici, cu motor, în locul bărcii cu vâsle. În câteva săptămâni, Unitatea Militară 0149 F a SPP a şi făcut licitaţie pentru achiziţionarea şalupei, o "barcă cu motor şi peridoc" pe care a luat-o de la de la Euronautica Motors SRL.

Chiar dacă navighează de câte ori ajunge la Neptun, singur sau cu familia, preşedintele s-a ferit până acum să apară public în şalupă.

Ambarcaţiunea Sea Duo 180 Challenger are 200 de cai putere, opt locuri - trei în faţă, trei în spate şi două pe mijloc - şi poate merge cu până la 140 de kilometri la oră. Aşa cum a fost cumpărată, şalupa are un sistem anti-algă, unul de tractare a schiurilor nautice şi o cutie frigorifică la bord.

Sursa foro: Sea-Doo 180 Challenger

Sursa foro: Sea-Doo 180 Challenger

 

Citește și: