"Astăzi am ajuns la IML de unde mi-a fost eliberat Certificatul Medico-Legal care face dovada agresiunii lui Mirel Palada. Apoi am mers cu certificatul şi l-am depus la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti (unde am depus şi plângerea penală pentru ultraj, pe data de 14 septembrie). De aici, certificatul va fi expediat la parchet (sper că a şi fost trimis între timp) şi, din acest moment, nu mai există niciun motiv pentru procurori să mai amâne începerea urmăririi penale.

Vă dau asigurări, o dată în plus, că nu-mi voi retrage plângerea penală şi că nu se pune în discuţie varianta împăcării părţilor. Pentru că e necesar ca politicienii să-şi asume răspunderea acţiunilor lor şi pentru că cetăţenii români trebuie să-şi recapete încrederea în Justiţie", a scris Goţiu pe pagina sa de Facebook. 

 

VIDEO. Momentul în care Palada a sărit să-l bată pe Goţiu în studioul B1 TV. 

Reamintim că senatorul Mihai Goţiu a fost bătut de sociologul Mirel Palada, în platoul unei televiziuni, anunţul fiind făcut de moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, pe contul său de Facebook, la scurt timp după incident. Ulterior, Mihai Goţiu a confirmat, în direct, la B1TV, că a fost lovit de către Palada cu pumnul în gură.

”Din păcate, în pauza de publicitate s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goţiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment. Din păcate, au trebuit să părăsească amândoi platoul”, a spus Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

”Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că am intrat în politică din cauza unora ca el. M-a lovit în faţă o singură dată. Comportamentul din aceasta seară e doar o mostra. Nu e doar o agresiune fizică, dar şi o agresiune a majoritatii. Azi, în Biroul Permanent când am cerut comisie de ancheta legata de modul în care s-a votat la moţunea de cenzură, au considerat ca nu e cazul sa se ancheteze”, a declarat Mihai Goţiu, la B1, explicând incidentul.

”Am simţit decăderea totală a PSD-ului atunci când m-a lovit”, a comentat senatorul USR.

După incident, senatorul USR s-a dus la Institutul de Medicină Legală pentru a primi un certificat medical, după ce, cu o noapte în urmă, parlamentarul se prezentase la spital, anunţând că va depune şi o plângere la poliţie pe numele lui Mirel Palada, lucru care s-a întâmplat pe 14 septembrie. 

"Leziunile la buză şi picior fac dovada agresiunii", declara Goţiu, la acel moment. 

Senatorul USR a mărturisit şi ce l-a afectat cel mai tare după incidentul din studioul B1TV.

"Când eram la spitalul de urgenţă - marturisirea medicului de gardă, care mi-a zis că se gândeşte serios să plece din România (...) Acesta este lucrul care mă doare, nu pentru că am fost lovit, ci pentru că asta e starea în care a fost adusă România (....) Mi-am dat seama că nu am niciun argument cu buza spartă, de un fost reprezentant al puterii, să îl conving să rămână în ţară", mai spunea Goţiu.

În plus, Goţiu mărturisea că a plâns în momentul în care a văzut câte mesaje de susţinere primea, după cele întâmplate.

"Mi-au dat lacrimile la propriu", a afirmat senatorul USR.

În schimb, Mirel Palada a reclamat-o la CNA pe moderatoarea Nadia Ciurlin, care l-a dat afară din platou în urma incidentului, potrivit B1TV. Postul TV a precizat că Nadia Ciurlin şi jurnaliştii B1 TV l-au căutat în repetate rânduri pe Mirel Palada şi chiar i-au oferit şansa de a se apăra singur. 

„Noi l-am sunat pe domnul Palada pentru că voiam un punct de vedere din partea domniei sale. Ne-a transmis prin SMS că nu doreşte să comenteze în acest moment. Totuşi, noi suntem insistenţi, o să-i rog pe colegi să mai sune”, susţinea Nadia Ciurlin în direct, pe 15 septembrie, în ediţia în care a prezentat imaginile cu momentul agresiunii. Tot atunci, unul dintre invitaţi a susţinut că şi el i-a scris un SMS lui Palada şi a primit aceeaşi reacţie. În tot acest timp, pe post se auzea cum Mirel Palada este sunat”, a transmis B1TV. 

„Aud că Mirel Palada mă reclamă la CNA ca nu l-am apărat într-o emisiune în faţa criticilor unor invitaţi, după vestita bătaie din platoul B1TV. Asta e culmea tupeului! Un bătăuş ofensat ca nu l-a protejat o femeie. Nu apăr din principiu oameni violenţi, dar există dovada că l-am sunat în direct să se apere singur. Dacă nu dadea bir cu fugiţii, poate găsea vreun argument în apărarea lui. Altfel, astept amenda CNA, că doar traim în tara în care cine dă cu pumnul umblă liber pe stradă, iar cine nu îi apăra reputaţia e bun de tras la răspundere", a scris şi Nadia Ciurlin, pe Facebook. 

Mirel Palada este fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, pe vremea în care acesta era premier, şi a demisionat după ce a postat pe contul de Facebook următorul mesj pentru ziarişti: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”.

 
 
 

Citește și: