Ioana NICOLESCU
5786 vizualizări 7 feb 2012

În presa străină, Mihai Răzvan Ungureanu este descris drept "şeful spionilor". BBC scrie despre Ungureanu că "a terminat masterul la Universitatea Oxford şi a fost ministru de Externe între 2004 şi 2007, în timpul primului mandat al lui Traian Băsescu".

România este deschidere de pagină pe CNN la secţiunea "Europa". "Potrivit Constituţiei României, Ungureanu (43 de ani) este noul premier al ţării numit în funcţie de Băsescu. El are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a forma un nou guvern şi a alege noi miniştri".

Wall Street Journal scrie: "Preşedintele român Traian Băsescu l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu, şeful Serviciului de Informaţii Externe al ţării, drept viitorul premier. Cel mai probabil, coaliţia parlamentară care l-a susţinut pe Emil Boc îl va susţine şi pe Ungureanu. "Reformele vor continua", a promis Ungureanu care a fost şi ministrul de Externe al României în trecut".

Potrivit Blommberg Business Week, "premierul desemnat al României, Mihai Răzvan Ungureanu, a început discuţiile în vederea formării unui nou cabinet pentru a ridica în sondaje coaliţia care se află la putere în urma protestelor violente care au avut loc ca urmare a măsurilor de austeritate luate pentru a plăti împrumuturi. Ungureanu, care a fost nominalizat de preşedintele Băsescu, ieri, după ce a demisionat Emil Boc, a început să se întâlnească cu liderii politici de la nouă dimineaţa în Bucureşti. În 10 zile el trebuie să facă un nou guvern, care va trebui aprobat de parlament în cel mult 60 de zile".

Reuters îl prezintă pe noul premier în felul următor: "Ungureanu, un istoric de 43 de ani şi fost ministru de Externe, a spus că va continua reformele economice ale lui Boc în cadrul unui discurs scurt ţinut la palatul prezidenţial... Fondul Monetar Internaţional, care a salvat economia României în 2009 cu un împrumut de 20 de miliarde de euro, împrumut condiţionat de tăieri masive din cheltuielile guvernului, spune că nu se aşteaptă la nici o schimbare majoră în urma demisiei lui Boc".

Citește și: