Gandul.info
Cătălina Mănoiu
331 vizualizări 31 ian 2018

„Dacă doamna Dăncilă a luat această decizie, se aplică întregului Cabinet. (...) Suntem într-o situaţie foarte gravă pentru că ar însemna ca o instituţie a statului care nu are în atribuţii aşa ceva să se fi transformat într-un fel de broker politic. Şi acest lucru ar pune sub semnul întrebării corectitudinea funcţionării unor instituţii din sistemul de siguranţă naţională şi atunci voi fi în situaţia să analizez foarte serios şi voi comunica decizia mea”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă şi miniştrii ALDE vor renunţa la protecţia SPP.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, personal, are cuvinte de apreciere pentru SPP.

„Fără îndoială că am cuvinte de apreciere pentru instituţie şi pentru modul în care a funcţionat şi pentru oamenii din instituţie. Am beneficiat şi beneficiez de serviciile instituţiei. Nu se pune problema despre utilitatea instituţiei, dar ceea ce s-a semnalat în presă ridică semne de întrebare foarte serioase pe care nu cred că putem să le trecem cu vederea (...)”, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă a fost mulţumit de serviciile SPP.

Tăriceanu a refuzat să spună ce este de făcut în contexul în care Paul Stănescu a confirmat că SPP i-a transmis că Liviu Dragnea va fi „executat”.

„Nu pot să comentez. O să analizez şi o să comunic care este punctul meu de vedere”, a spus Tăriceanu.

La rândul său, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, miercuri, că nimeni nu poate fi obligat să beneficieze de protecţie, precizând că nu vede niciun risc de securitate în refuzul membrilor Guvernului de a folosi serviciile SPP.

„Nu există niciun articol care să oblige pe cineva să beneficieze  de o protecţie pe care nu şi-o doreşte, iar riscul de securitate naţională, care ar fi acela?”, a comentat Liviu Dragnea

Întrebat despre reproşurile pe care le are la adresa Serviciului de Protecţie şi Pază, Dragnea s-a limitat în a declara că a spus ce a avut de spus.

„Nu trebuie să mă întrebaţi pe mine (despre reproşuri – n.r.). Eu ce am avut de spus, am spus. Eu nu cred că e o foarte mare problemă acolo, am văzut foarte multă veselie, tocmai şi-au achiziţionat încă trei bolizi.”

Decizia unei eventuale schimbări a lui Lucian Pahonţu din funcţia de director al SPP îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis, mai spune Dragnea

„Nu este decizia mea, eu nu sunt preşedintele României.  Eu personal nu (o să cer schimbarea lui Pahonţu – n.r.), preşedintele va analiza şi va decide ce vrea să facă cu acest personaj”, a precizat liderul PSD. 

Paul Stănescu a confirmat, miercuri, declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat", iar Stănescu va fi „protejat" şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

 

Citește și: