57186 vizualizări 25 oct 2011

Deputatul conservator Sergiu Andon, unul dintre criticii fermi ai monarhiei, în perioada anilor '90, autor al unui editorial virulent la adresa acesteia - "Fir-ai al naibii, Majestate!", admite astăzi, într-o declaraţie pentru gândul că anii l-au făcut să fie mai tolerant cu firea lui de republican şi să accepte mai multe compromisuri.

CLICK pentru a MĂRI

"Nici vechiul meu editorial şi nici titlul său nu au fost legate de persoana Regelui Mihai - pe care îl respect -, ci de un anumit moment istoric, de o anumită conjunctură, despre care mi s-a relatat şi pe care încercam să o stopez. Iar dacă atunci nu s-a întâmplat nimic, pot spune că am reuşit în demersul meu" a explicat Sergiu Andon.


În ceea ce priveşte schimbarea sa de optică, deputatul conservator spune că astăzi se simte dezamăgit de "posibilităţile sistemului republican de a asigura o construcţie morală a societăţii". "Rămân republican, dar apreciez că discuţia despre monarhie nu e nici absurdă, nici desuetă. România a devenit un teritoriu al vulgarităţii neînchipuite la toate nivelele sociale şi politice. În antiteză, Casa Regală, în care este cuprins şi Radu Duda, este o insulă a decenţei, pe care o apreciez foarte mult şi pe care o urmăresc cu atenţie. Îmi doresc să poată influenţa spiritual societatea românească. De aceea, astăzi, pot accepta mai multe compromisuri cu firea mea de republican decât atunci", a mai spus Sergiu Andon.

Citește și: